Helekip

kipKip is populair gevogelte: wereldwijd gegeten, wit vlees dat bij iedereen in de smaak valt. Kip is op vele lekkere manieren te bereiden en zoveel soorten spijs en drank passen er bij.
Hele kippen zijn meestal voordeliger in prijs dan versneden kippen. Bovendien kan van het ontvleesd karkas nog een kiplekkere bouillon getrokken worden. Het vlees is mals en bijzonder mager en wordt opgebonden aangeboden. Er zijn verschillende soorten hele kippen verkrijgbaar.

  • piepkuiken
  • braadkip
  • poularde
  • soepkip
  • Labelkip: als een braadkip minstens 9 weken oud is, of buiten gelopen heeft, of een speciale voeding heeft gehad staat het op de verpakking vermeld. Enkele voorbeelden zijn: graankip, maïskip, Mechelse koekoek, …
  • Biologische kip wordt gekweekt volgens specifieke regels inzake voeder, loopruimte, huisvesting en verzorging, die vastgelegd zijn in een lastenboek. De kip draagt het Biogarantie-label.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s