Uitstekend fruit om toe te voegen aan fruitsla, ontbijtgranen, pannenkoeken en wafels. Ze zijn om van te smullen als je ze overgiet met room, sinaasappelsap of vodka. Blauwe bosbessen zijn ook een heerlijke aanvulling van nagerechten: muffins, taartjes, gebak, roomijs, yoghurt en sorbets.Blauwe bosbessen zijn een bron van vitamine C, kalium, natrium en vezels. Ze zijn bijzonder rijk aan antioxydantia. Blauwe bosbessen zijn erg kwetsbaar: verwijder beschadigde vruchtjes meteen om te vermijden dat ze de andere aantasten. Je kunt dit fruit ongewassen enkele dagen in de koelkast bewaren. Blauwe bosbessen kunnen ook worden ingevroren nadat u ze gewassen, gesorteerd en gedroogd hebt. Gebruik ze dan alleen nog maar in gekookte bereidingen (ze veranderen van smaak en uitzicht door het invriezen). Blauwe bosbessen groeien vooral in het wild op een struik. De vrucht heeft een diameter van ongeveer 8 mm. De Canadese bosbes lijkt op de blauwe bosbes, maar het is een andere soort die een diameter van 1 cm heeft…