Aardbei

aardbei43Aardbeien doen alsof ze vruchten zijn, maar dat is eigenlijk niet zo. Het zijn zogenaamde schijnvruchten. Wat je opeet, is de opgezwollen bloembodem van de plant. De echte vruchten zijn de kleine pitjes die op de rode huid van de aardbei zitten. De bekendste aardbeisoorten in België zijn de Elsanta, de Selva en de Darselectaardbei.
Eet aardbeien nooit koud uit de koelkast, want ze smaken dan zuur. Een aardbei laat haar suikers pas vrij bij een temperatuur van 18°C. Als u de aardbeien toch in de koelkast bewaart, leg ze dan even in warm water voor u het kroontje verwijdert.

Advertenties

Een gedachte over “Aardbei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.