Crushed Ice

crushed ice43Wil je een Mojito of Cuba Libre maken? Crushed Ice mag dan zeker niet ontbreken.
Crushed ice, ook wel gebroken ijs, gemalen ijs of schilferijs genoemd, is onder twee vormen verkrijgbaar: drinkbaar en niet drinkbaar gebroken ijs.
De productiemethode van het drinkbare gebroken ijs is identiek aan die van de ijsblokjes: het water wordt met behulp van een speciale machine gezuiverd en ontkalkt. De gedroogde, niet klevende ijsblokjes worden gemalen en nadien opnieuw gedroogd zodat het eindresultaat losse brokjes zijn. Hiervoor gebruiken we een speciaal daarvoor ontwikkelde ijsmaler voor het crushen van gedroogde ijsblokjes. Deze zijn van de perfecte grote om uw cocktails en dranken te koelen zonder dat ze verwateren.
Het gebruik van dit soort ijs is onmisbaar voor de bereiding van sommige cocktails en is ideaal voor cocktailbars, hotels, restaurants, ijsverkopers, thema bars, night clubs, … of doodeenvoudig voor jezelf.
Het niet drinkbaar gebroken ijs is enkel bestemd is om je flessen af te koelen. Het water dat hiervoor gebruikt wordt is gefilterd regenwater, wat de goedkopere prijs ervan verklaard. Het koelt echter ook erg efficiënt af.
Het voordeel van het gebroken ijs ten opzichte van de ijsblokjes is hoofdzakelijk het feit dat de afkoeling sneller gaat als gevolg van een groter raakvlak. Het gebruik van gebroken ijs is vooral aangewezen wanneer het ijs zich aan een zekere vorm moet aanpassen, zoals aan een fles. Deze wordt dan namelijk beter “omhuld” dan dat met ijsblokjes het geval zou zijn. Dit geldt eveneens voor de presentatie van verse vis en zeevruchtenschotels.
Vul je glazen tot aan de rand en vul ze met heerlijke cocktails, shakes, smoothies, niet alcoholische dranken, ….
Het is ook ideaal voor het koelen van flessen wijn en champagne …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.