Chocolade

chocolade43Chocolade wordt gemaakt van cacaobonen. Deze bonen worden geroosterd en daarna gemalen. Deze cacaomassa wordt door persen gescheiden in cacaoboter en cacaopoeder. Dit is de basis voor talrijke chocoladebereidingen.
Chocolade komt oorspronkelijk uit Mexico. Eerst ontdekten de Azteken de chocoladedrank en pas in de 19de eeuw begon men de vaste chocolade zoals we die nu kennen, te produceren.
De cacaobonen zijn de zaden van de vruchten van de cacaoboom. Deze zaden zitten in het vruchtvlees van de meloenvormige, gele vruchten. Een gemiddelde cacaoboom levert per jaar slechts 1 tot 2 kg cacao op. België staat bekend voor zijn fijne chocoladebereidingen.
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen melkchocolade, pure chocolade en witte chocolade.
Chocolade is verkrijgbare in talrijke vormen: tabletten, chocoladerepen, gebak en koekjes, ijsroom, chocomelk, chocopoeder, enz…
Chocolade bewaar je best verpakt in aluminiumfolie en op een koele, droge plaats. Chocolade moet je niet in de koelkast bewaren. Wanneer chocolade op een warme plaats bewaard wordt, kan er een grijswit laagje op de chocolade verschijnen. Dit is de cacaoboter en de suikerkristallen die je ziet. Dit laagje heeft geen effect op de smaak of de kwaliteit van de chocolade.

Recepten met chocolade

A – L

M – Z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.