Cacaopoeder

vanhouten43Cacaopoeder is afkomstig van de cacaoboon. Om cacaopoeder te maken wordt gebruikgemaakt van de cacaomassa van de cacaoboon. Onder hoge druk wordt de massa uitgeperst, zodat er cacaopoeder en -boter ontstaat. Het poeder is in vele verschillende kleuren en smaken te verkrijgen. Die smaak en kleur wordt bepaald door de kwaliteit van de cacaoboon en de temperatuur van het roosteren, maar ook door de zuurgraad van de boon. Cacaopoeder wordt gebruikt om er chocolademelk van te maken.kwatta43 Verder wordt het ook veel gebruikt als afwerking op warme en koude dranken of nagerechten met chocolade.
Puur cacaopoeder ruikt heerlijk intens naar chocolade, maar de smaakt is heel bitter, helemaal niet lekker eigenlijk. Als je van puur cacaopoeder een lekkere chocomelk wilt maken, vergeet dan niet suiker toe te voegen. Doorgaans volstaan twee tl suiker per tl cacaopoeder om de bittere smaak van pure chocolade te neutraliseren.
Wanneer er in een recept ‘cacaopoeder’ staat als ingrediënt, bedoelt men pure ongesuikerde cacaopoeder (zoals Kwatta of Van Houten) en niet de gesuikerde chocomelkpoeder Nesquik!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.