Boekweitmeel

boekweitmeel43Boekweitmeel is een plant met driehoekige zaadjes die op beukennootjes lijken. Het gebruik van deze zaden komt overeen met dat van tarwekorrels. Boekweitmeel is een soms enigszins blauw, ietwat ruw aanvoelend product. Is een goede vervanger voor tarwemeel- en bloem in tal van glutenvrije bereidingen. Boekweitmeel bevat echter geen gluten en is daardoor niet geschikt voor brood. Omdat boekweitmeel geen gluten bevat is het alleen in combinatie met een andere glutenrijke meel- of bloemsoort te gebruiken voor gistdeeg. Boekweitmeel kan, in combinatie met tarwebloem, gebruikt worden voor gistbeslag, om beignets, oliebollen, poffertjes en lekkere pannenkoeken te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.