Roux

roux43Roux is een mengsel van bloem en een vetstof (zoals boter, margarine, olie, dierlijk vet) in een verhouding van 5 delen (bv 50gr) bloem en 6 delen (bv 60gr) vetstof. De bloem en de vetstof worden verwarmd om de rauwe bloemsmaak weg te nemen. Wordt gebruikt voor het binden van soepen en sauzen. Er bestaan drie soorten roux: blanke, blonde en bruine roux, afhankelijk van welke kleur de uiteindelijke gebonden vloeistof moet hebben. Het enige verschil zit hem in het al of niet laten bruinen van de roux.
Hou je niet van het maken van een roux, dan kan je deze kant-en-klaar kopen in roux-korrels en dit in twee varianten: Blanke roux-korrels en Bruine roux-korrels van Knorr Fonds de Cuisine (verkrijgbaar in dozen van 1kg)
Rouxkorrels van Knorr Fonds de Cuisine Roux geven uw sauzen de traditionele rouxbinding. De Roux is een roux zoals u die zelf zou maken: bloem en vet worden in de juiste verhouding samengebracht en volgens een uniek proces verwerkt. Daardoor is de Roux makkelijk verwerkbaar en geeft aan uw bereidingen de onovertroffen textuur van een zelfgemaakte roux. De neutrale smaak laat alle ruimte voor afleidingen en toepassingen.
Bereidingswijze: breng de vloeistof (bouillon, melk, fond) aan de kook, voeg KNORR Fonds de Cuisine Roux toe, laat 5 minuten zachtjes doorkoken, breng op smaak. Gebruik Roux voor het binden van uw sauzen, soepen, ragoûts en het maken van diverse soorten kroketten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.