Sambuca

sambucaSambuca (40% vol.) is een Italiaanse anijslikeur. De meeste Sambucasoorten zijn helder, maar worden troebel bij het mengen van water. Traditioneel wordt een sambuca geserveerd met drie koffiebonen in het glas. Deze koffiebonen staan voor gezondheid, rijkdom en geluk.
Een sambuca hoort even aangestoken te worden om een mooie ronde, dikke smaak te krijgen en om warm en koud tegelijk in de mond krijgen, maar pas wel op als men hem aansteekt dat men hittebestendige glazen gebruikt en dat men de Sambuca dooft alvorens te drinken. Je mag hem maar eventjes aansteken en daarna direct doven. Dit doe je door er een ander hittebestendig glas, of bord eroverheen te zetten en wacht tot deze is gedoofd. Sambuca kan natuurlijk ook gekoeld met ijsblokjes of in de koffie gedronken worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s