Prosecco

Prosecco is één van Italië’s meest gekende mousserende wijnen. De naam van de wijn komt van de druif Prosecco en wordt geproduceerd in de dorpjes Conegliano en Valdobbiadene in het noorden van Italië. Prosecco is een DOC zoals de Franse champagne dat ook is: de wijn mag alleen de benaming Prosecco dragen, als hij gemaakt is in het Prosecco gebied in de regione Veneto. Karakteristiek voor de Prosecco zijn een lichtgele strokleur, gematigde body, frisse toetsen en uitgesproken bloemen en fruit in de neus. Prosecco is de ultieme Italiaanse terras- en aperitiefwijn. Je kunt in iedere bar, op elk uur wel iemand een glaasje zien drinken. Zacht bruisend, bloemig van geur, fris en een tikje zoet van smaak. De perfecte verbeelding van la dolce vita. Prosecco wordt koud gedronken en is goed bruikbaar als aperitief of bij vis of salade. Net als de Spaanse cava wordt prosecco vaak als alternatief voor champagne gebruikt. Prosecco heeft echter niet de verfijnde smaak van een goede champagne, hoewel sommige dicht in de buurt komen, maar een goede Prosecco nodigt uit tot meer en is ideaal voor het aanscherpen van de appetijt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s