Cinzano

Cinzano-vermoutCinzano, een vermout, is een bekend Italiaans merk alcoholische drank. De Cinzanofabrieken behoren tot de serie bedrijven waar een klein aantal families de lakens uitdeelt.
Cinzano vermout dateert uit 1757 de twee broers, Giovanni Giacomo en Carlo Stefano Cinzano, hadden een kruidenwinkel en maakte een nieuwe drank met met behulp van aromatische planten uit de Italiaanse Alpen. Het recept bevatte 35 geheime ingrediënten waaronder in ieder geval marjolein, tijm, en duizendblad) “. Wat werd bekend als de “vermouth van Turijn” bleek populair bij de bourgeoisie van Turijn en, later, Casanova.
Cinzano wordt geproduceerd in verschillende varianten:

  • Bianco (wit): De Cinzano Bianco is qua smaak een zoete vermout afkomstig uit Italië. De vermout wordt gekenmerkt door zijn aroma’s van kruidnagel en kaneel . Het merk Cinzano behoort nu tot de Campari-groep.
  • Dry en Extra Dry: Voor hen die hun vermouth droog prefereren. Een klassiek aperitief, puur of met ijs. Maar ook een goede basis voor droge cocktails.
  • Rosato (Rosé)
  • Rosso (zoet/rood):Cinzano rosso is een klassieke aperitief met wereldfaam en is geliefd om zijn verrukkelijke smaak met een licht bitter, blijvend en aangenaam karakter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.