Cabernet Sauvignon

De Cabernet Sauvignon was oorspronkelijk een typische Bordeaux druif, maar groeit nu ook in de Loire vallei, in Languedoc Roussillon, de Provence en in de Zuid West streek.
In de Bordeaux streek, voornamelijk in Graves en in Médoc, waar de wijnboeren soms van “Petit Cabernet” spreken, vertegenwoordigt de Cabernet meer dan de helft van de aangeplante druivensoorten. In wijn wordt deze traditioneel samengevoegd met Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot.
De kleine druiven maken een wijn die sterk is in tannine, met aroma’s van zwarte bessen en groene peper. Daarom doet de wijn wat hard aan in zijn jeugd, maar later ontwikkelt zich een delicaat bouquet.
Californische wijnboeren zijn erin geslaagd om met deze druif zeer goede wijnen te produceren, waarvan tot voor kort werd aangenomen dat zoiets voorbehouden was aan de Médoc terroirs.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s