Bénédictine

dom-benedictineBénédictine is een kruidendrank met een alcoholpercentage van 40% uit de Franse kustplaats Fécamp. Er wordt beweerd dat een Venetiaanse monnik (Dom Bernardo Vincelli) van de ‘Benedictijner Abdij van Fecamp’ in Haute-Normandië ten tijde van de Renaissance, een geneeskrachtig aromatische kruidendrank van 27 verschillende planten en kruiden had ontwikkeld, die door de Benedictijners ook werd geproduceerd tot de abdij verwoest werd tijdens de Franse Revolutie. Door de verwarring en chaos tijdens deze Revolutie was het recept bijna verloren geraakt. In 1791 kocht een notabel uit Fécamp een 16e-eeuws manuscript met het recept voor het elixer. Het manuscript kwam in zijn bibliotheek terecht, waar Alexandre-Prosper-Hubert Le Grand (een ver familielid) in 1863 het recept bij toeval terugvond. Het lukte hem om het recept te ontcijferen en de likeur opnieuw te maken. Hij moderniseerde het recept (dat nu nog steeds gebruikt wordt) en noemde het Bénédictine. B & B, dat minder zoet is dan Bénédictine, is het resultaat van zorgvuldige mix tussen de kracht van een oude Franse cognac en de aromatische smaak van benedictijnse likeur. Serveer straight up, on the rocks, of in diverse cocktails. Geniet op verantwoorde wijze.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s