Anisette

Anisette is een drank van 25 % vol. Zorgvuldig geselecteerd Spaans anijszaad is het belangrijkste ingrediënt voor het anisette distillaat wat de basis vormt voor deze typisch Nederlandse anijslikeur. Van oudsher wordt Anisette geschonken om de geboorte van een baby te vieren. Wees voorbereid dat Anisette blind kan slaan, ofwel troebel kan worden, wanneer het te koud wordt bewaard. Dit komt doordat alcohol bij hoge temperatuur meer olie kan bevatten dan bij lage temperatuur. Zodra de drank weer in een warmere omgeving wordt gezet, zal hij weer helder worden. Anisette is vooral populair als digestief. Het bevordert de eetlust en het zou de spijsvertering stimuleren. Puur gedronken is Anisette werkelijk een sensatie, maar het is ook heerlijk verfrissend wanneer het verdund wordt gedronken met water of ijswater. Wel zal het dan een witte gloed krijgen, door het neerslaan van de etherische oliën.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s