Anijslikeur

Anijslikeur, gebruikt in dit recept, is een kruidenlikeur met de volgende ingrediënten: gedestilleerd water, neutrale alcohol of een mengsel van gedistilleerde drank (als whisky of brandewijn), suiker, smaakstoffen en uiteraard anijs, steranijs of anijsessence. Veel bekende anijsdranken komen uit landen rond het Middellandse Zeegebied en werden al meer dan 7000 jaar geleden gedronken in verschillende oude beschavingen. Ze lijken qua smaak ook enigszins op elkaar. De meeste anijslikeuren zijn volledig helder, maar worden troebel (melkwit van kleur) bij het aanlengen met water: de reden van het wit worden is de olie die in anijs zit, welke niet oplost in water. Anijslikeur is ideaal als digestief, in cocktails, puur, aangelengd met water of in de koffie. Bekende anijslikeuren zijn: Mustika (Bulgarije en Macedonië), Pastis (Frankrijk), Ouzo (Griekenland), Sambuca (Italië), Arak (Israël, Jordanië Libanon en Syrië), Anisette (Nederland), Raki (Turkije)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s