Geelschillige Aardappel – R

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

R

Ramos

Ramos is een middenvroege tot middenlate, bloemige variëteit. De aardappel is groot en langovaal tot ovaal, heeft een gele schil en tamelijk geel vruchtvlees. Geschikt voor puree, kroketjes of frietjes.

Ratte, La

Culinair reeds lang een vaste waarde als delicatesseaardappel. Ratte (’t zijn net ratteruggetjes) of asperge-aardappel, het kleine broertje van Corn de Gatte, is een bijzondere Franse late, vastkokende variëteit. De aardappel is onregelmatig niervormig, middendiepogig, heeft een gladde wasachtige gele schil en wit stevig vruchtvlees. Het romige vruchtvlees heeft een heel aangenaam aroma en is vol van smaak. Schil de Ratte-aardappel best niet, daarmee behoudt hij zijn nootachtige smaak en romige textuur. Ideaal voor exclusieve salades, om in de schil te bereiden, in de oven met rozemarijn. Een ware lekkernij! Is te bewaren.

Resonant

Resonant is een vrij bloemige variëteit. De aardappel is vrij groot en rondovaal, vlakogig en heeft een lichtgele schil. Een goed tot zeer goede consumptie-aardappel, zuiver van kleur.

Resy

Resy is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en ovaal, vlakogig, heeft een gele schil en bleekgeel vruchtvlees.

Riviera

Riviera is een zeer vroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is rondovaal, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Romie

Romie is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal, vlakogig, heeft een gele schil, geel vruchtvlees.

Roxy

Roxy is een middenvroege, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is rond tot langovaal, vlakogig, heeft gele schil en geel vruchtvlees.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.