Geelschillige Aardappel – E

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

E


Eba

Eba is een vrij late, bloemige variëteit. De aardappel is groot en ovaal, vrij vlakogig, heeft een donkergele iets ruwe schil en lichtgeel vruchtvlees. Zeer goede smaak en zuiver van kleur. Geschikt voor frietjes en chips.

Eden

Eden is een middenlate, licht bloemige variëteit. De aardappel heeft een goede smaak, is niet geschikt voor frieten.

Eersteling, Witte

Eersteling is een zeer vroege, vastkokende variëteit. Deze aardappel is klein en langovaal, is regelmatig gevormd, zeer vlakogig, heeft een lichtgele schil en lichtgeel vruchtvlees. Zeer gewaardeerde smaakkwaliteit. Is vol van smaak, heeft een goede geur en is geschikt voor friet, koken, bakken, ovenschotels en in salade. Niet geschikt om te bewaren.

Eigenheimer

Eigenheimer is een vrij vroege, vrij bloemige variëteit. De aardappel is groot en ovaal, onregelmatig gevormd, middendiepogig, heeft een lichtgele schil, bij de top paars gekleurd en lichtgeel tot geel vruchtvlees. Een aardappel met de beste kwaliteit, een zeer goede smaak en zuiver van kleur, valt gemakkelijk uit elkaar. Uitstekend geschikt om een mooie en heerlijke puree/stamppot te maken. Verder geschikt voor koken, soufflé en soep. Vanwege de diepe ogen (pitten) geen gemakkelijke aardappel om te schillen. Voor de echte aardappelliefhebber, zelfs na meer dan een eeuw, een topper. Beschikbaar van jan tot april en van aug tot dec.

Elgar

Elgar is een middenvroege tot middenlate, vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal tot langovaal, regelmatig van vorm, heeft een lichtgele gladde schil en bijna wit vruchtvlees. Smakelijke consumptieaardappel. Zuiver van kleur. .

Erika

Erika is een vroege, vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Geschikt voor in salades.

Estima

Estima is een middenvroege, vrij bloemige variëteit. De aardappel is ovaal, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Excellent

Excellent is een middenvroege, vrij bloemige variëteit. De aardappel is langovaal, regelmatig, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Exempla

Exempla is een halfvroege, vastkokende variëteit. Deze aardappel is langovaal, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Is een zeer goede bewaaraardappel.

Exquisa

Exquisa is een halfvroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal tot peervormig, is zeer regelmatig gevormd en eerder klein, heeft een heldere lichtgele tot gele gladde schil en lichtgeel vruchtvlees. Je kan ze wat vergelijken met de Nicola. Deze aardappel is zeer geschikt voor gebruik in salades, in de schil, bij raclette, als gewoon gebakken en als kriel.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.