Geelschillige Aardappel – C

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

C

Caesar

Caesar is een middenlate, bloemige variëteit. De aardappel is groot en langovaal, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Geschikt voor puree, kroketjes of frietjes.

Casablanca

Casablanca is een vroege melig kokende variëteit. De aardappel is middelgroot en rondovaal, vlakogig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Geschikt voor frietbereidingen.

Cerisa

Cerisa is een vroege, vastkokende variëteit. De aardappel is langwerpig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees.

Challenger

Challenger is een hafllate, lichtbloemige variëteit. Deze aardappel is groot en ovaal tot langovaal, heeft een gele schil en tamelijk geel vruchtvlees. Kan zowel vers als bewaaraardappel gebruikt worden, ook geschikt voor friet.

Cicero

Cicero is een halfvroege-late, bloemige variëteit. De aardappel is ovaal, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Geschikt voor puree, kroketjes en frietjes.

Cilena

Cilena is een vroege, vastkokende variëteit. Deze aardappel is middelgroot en lang, matig vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Charlotte

charlotte-aardappelCharlotte is een halfvroeg-halflaat, zeer vastkokende variëteit. Charlotte wordt de moderne Roseval genoemd. De aardappel is middelgroot en langovaal tot ovaal, heeft een gele dunne gladde schil en geel stevig vruchtvlees. Heeft een hoog zetmeelgehalte en een fijne volle smaak. Bij het koken worden de aardappelen niet melig. Is een echt delicatesseras met zéér goede bakeigenschappen. Is ook zeer geschikt voor in salades, in ragouts en om te stomen. Deze aardappel blijft ook heel vast na het koken ervan. Passen perfect bij vis- en eiergerechten. Is een matige bewaaraardappel. Is verkrijgbaar van september tot april.

Cupido

Cupido is een vroege, vastkokende variëteit. Deze aardappel is ovaal, vlakogig, heeft een lichtgele schil en lichtgeel vruchtvlees.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.