Geelschillige Aardappel – B

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

B

Barbora

Barbora is een middenvroeg, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is rondovaal tot ovaal en zeer regelmatig, heeft een gele schil en mooi lichtgeel vruchtvlees.

Belle de Fontenay

Een klassieker uit de Franse keuken,reeds in 1855 bekend. Belle de Fontenay is een zeer vroege, vastkokende variëteit. De aardappel is niervormig, knotsvormig. Heeft een donkergele wasachtige schil en geel vruchtvlees. Heeft heerlijk romig vruchtvlees en een delicate smaak (met nootaroma). De smaak is zowel warm als koud overheerlijk! Kan goed in de schil verwerkt worden. Een delicatesse. Beschikbaar van oktober tot maart.

Bellini

Bellini is een middenvroege tot middenlate, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en ovaal tot langovaal, heeft een heldere, lichtgele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Berber

Berber is een vroeg, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is middelgroot en ovaal, tamelijk vlakogig, heeft een gele schil en bleekgeel vruchtvlees. Bij vroeg gebruik matige tot goede consumptie-aardappel, bij later gebruik een goede, iets melige consumptie-aardappel die zuiver van kleur is. Is niet geschikt voor friet.

Binella

Binella is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Bintje

Bintje is een middenvroege-middenlate, tamelijk bloemige variëteit. De aardappel is ovaal tot langovaal, goedgevormd, tamelijk vlakogig, heeft een lichtgele schil en lichtgeel vruchtvlees. Is neutraal van smaak. Eén van de meest geteelde variëteiten in België en Nederland, temeer omdat deze soort heel geschikt is om er heerlijke frietjes mee te bereiden. Het bloemige vruchtvlees maakt deze aardappel ideaal om er puree van te maken. Ze zijn goedkoop en is een goede bewaaraardappel. Beschikbaar van jan tot mei en van sep tot dec. Synoniem: muizen.

Bionica

Bionica is een middenvroeg, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is middengroot en uniforme rondovale vorm, heeft een lichtgele schil en wit vruchtvlees, dat vrij zuiver van kleur is. Een goede schilbaarheid. Geschikt voor alle bereidingen, maar voornamelijk friet en chips.

Borwina

Borwina is een zeer vroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is rondovaal, vlakogig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.