Vrij Vastkokende Aardappelen

“Vrij Vastkokende Aardappelen„

Vrij vastkokende aardappelen hebben een fijne structuur en blijven bij het koken heel, maar wordt aan de buitenkant een klein beetje bloemig. Deze aardappelen zijn geschikt voor gratin, in stoofpotjes, om te bakken, friet en in salades. Gekookt smaken ze ook goed. Heel het jaar door verkrijgbaar.

Bijkomende, extra, aanvullende informatie over ‘Extra vastkokende aardappelen’ is steeds welkom. Mail naar: kookrecepten@outlook.com

A

Agila

Agila is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en langovaal, vlakogig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees.

Agria

Agria is een middenvroeg-middenlaat, vrij vastkokend variëteit. De aardappel is groot tot zeer groot en langovaal, vlakogig, heeft een gele schil en helgeel vruchtvlees. Koken vrij vast en hebben een uitmuntende smaak. Voor bak- en frietbereiding meer dan voortreffelijk, als alternatief voor bintje.

Ajiba

Ajiba is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is rondovaal tot ovaal, tamelijk vlakogig, heeft een lichtgele schil en witgeel vruchtvlees.

Aktiva

Aktiva is een vroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, heeft een gladde gele schil. Goede consumptieaardappel, ook geschikt voor frietbereiding. Lange bewaarbaarheid.

Alberta

Alberta is een middenvroege tot middenlate, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Hij is zuiver van kleur en heeft een uitstekende smaak.

Alegria

Alegria is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en langovaal, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Geschikt voor frietbereiding.

Alpha

Alpha is een late, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en rondovaal, tamelijk vlakogig, heeft een gele schil en licht geel vruchtvlees.

Amarin

Amarin is een vroeg tot middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal tot rondovaal, heeft een gele schil en crèmekleurig vruchtvlees. Goed bewaarbaar.

Ambition

Ambition is een middenlate, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Amorosa

Amorosa is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, vlakogig, heeft een rode schil en lichtgeel vruchtvlees.

Anaïs

Anaïs is een zeer vroege tot vroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is groot, rondovaal en zeer regelmatig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Hij is zuiver van kleur en heeft een bijzonder goede smaak.

Anky

Anky is een vroeg, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is lang en langovaal en zeer regelmatig, heeft een gele gladde schil en lichtgeel tot geel vruchtvlees. Heeft uitzonderlijk goede bewaareigenschappen.

Anosta

Anoste is een vroeg, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is groot en rondovaal, heeft een gladde gele schil en lichtgeel vruchtvlees, dat vrij zuiver van kleur is. Geschikt voor alle bereidingen, maar voornamelijk friet en chips. Bewaart minder goed.

Aphrodite

Aphrodite is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Is een gewaardeerde vrij vastkokende consumptieaardappel met een goede, neutrale smaak, zuiver van kleur, verkleurt niet na het koken en heeft een zeer mooie schil.

Arielle

Arielle is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Arinda

Arinda is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Arizona

Arizona is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Armada

Armada is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Arnova

Arnova is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Arrow

Arrow is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en crèmekleurig vruchtvlees.

Artemis

Artemis is een vroege tot middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en langovaal, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Geschikt voor frietbereidingen.

Asterix

Asterix is een middenlaat, vrij vastkokende variëteit met een zuivere kleur. De aardappel is groot en langovaal, vlakogig, heeft een rode ruwe schil en geel vruchtvlees. Is zeer geschikt voor frieten.

B

Barbora

Barbora is een middenvroeg, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is rondovaal tot ovaal en zeer regelmatig, heeft een gele schil en mooi lichtgeel vruchtvlees.

Bellini

Bellini is een middenvroege tot middenlate, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en ovaal tot langovaal, heeft een heldere, lichtgele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Berber

Berber is een vroeg, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is middelgroot en ovaal, tamelijk vlakogig, heeft een gele schil en bleekgeel vruchtvlees. Bij vroeg gebruik matige tot goede consumptie-aardappel, bij later gebruik een goede, iets melige consumptie-aardappel die zuiver van kleur is. Is niet geschikt voor friet.

Binella

Binella is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Bionica

Bionica is een middenvroeg, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is middengroot en uniforme rondovale vorm, heeft een lichtgele schil en wit vruchtvlees, dat vrij zuiver van kleur is. Een goede schilbaarheid. Geschikt voor alle bereidingen, maar voornamelijk friet en chips.

Bildstar

Bildstar is een middenvroeg tot middellaat, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is middelgroot en rond, mooi gevormd en vlakogig, heeft een rode gladde schil en geel vruchtvlees. Een gemakkelijke schilaardappel vanwege de ondiepe ogen (pitten). Een gemakkelijke aardappel om te koken en op te bakken. Blijft heel bij het koken, maar wordt aan de buitenkant een beetje bloemig. Ook geschikt voor ovenschotels, friet en in salades. Een topper vanwege de goede kwaliteit/prijs verhouding. Beschikbaar van jan tot mei en van sep tot dec.

Borwina

Borwina is een zeer vroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is rondovaal, vlakogig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees.

C

Cara

Cara is een middenlate tot late, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is groot tot zeer groot en rondovaal, tamelijk vlakogig, heeft een tweekleurige schil en crèmekleurig  vruchtvlees.

Cardinal

Cardinal is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is groot en rondovaal, tamelijk vlakogig, heeft een rode schil en crèmekleurig vruchtvlees.

Cleopatra

Cleopatra is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is zeer groot tot groot, en ovaal, vlakogig, heeft een licht rose tot rode schil, lichtgeel vruchtvlees met een stevige structuur.

D

Dalida

Dalida is een middenvroeg, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal en zeer regelmatig, heeft een helder rode schil en lichtgeel tot geel vruchtvlees.

Désirée

Désirée is een middelvroege tot middenlate, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is groot en langovaal en ovaal, vlakogig, heeft een rode gladde schil, lichtgeel vruchtvlees met een neutrale smaak. Geschikt voor alle bereidingen, maar zeker voor frieten.

Diamant

Diamant is een middenlate, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en ovaal, tamelijk vlakogig, heeft een gele schil en overwegend ruw, geel vruchtvlees met een neutrale smaak.

Dido

Dido is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is groot en langovaal, vlakogig, heeft een gele schil, crèmekleurig vruchtvlees Geschikt voor alle bereidingen, maar zeker voor frieten.

Draga

Draga is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en rondovaal, middendiepogig, heeft een lichtgele schil en roomkleurig vruchtvlees. Geschikt voor koken, bakken, puree enz… een veelzijdige aardappel.

E

Evolution

Evolution is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, vlakogig, heeft een rode schil en lichtgeel vruchtvlees.

Exquisa

Exquisa is een halfvroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal tot peervormig, is zeer regelmatig gevormd en eerder klein, heeft een heldere lichtgele tot gele gladde schil en lichtgeel vruchtvlees. Je kan ze wat vergelijken met de Nicola. Deze aardappel is zeer geschikt voor gebruik in salades, in de schil, bij raclette, als gewoon gebakken en als kriel.

F

Faluka

Faluka is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en crèmekleurig vruchtvlees.

Fresco

Fresco is een vroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is rondovaal en uniform van vorm, heeft een gele schil (schil is overwegend glad te noemen met een licht verruwing) en lichtgeel, stevig vruchtvlees. Een goede keukenaardappel die niet afkookt en zuiver van kleur blijft. Zeer geschikt voor frietbereidingen. Lang en goed houdbaar, dus ook voor bewaring geschikt.

Frieslander

De Frieslander is een hoog gewaardeerde aardappel bij de Nederlandse consument. Het is een zeer vroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is groot en ovaal, tamelijk vlakogig, heeft een iets ruwe gele schil en tamelijk geel vruchtvlees. Geschikt om te koken, te bakken, ovenschotels, poffen, stamppot, puree en als frietaardappel. Een gemakkelijke schilaardappel vanwege de ondiepe ogen (pitten). Een topper vanwege de goede kwaliteit/prijs verhouding met een goede smaak. Beschikbaar van juni tot sep.

G

Gala

Gala is een vroege, redelijk vastkokende varieteit. De aardappel is uniform en ovaal tot rondovaal, vlakogig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees.

Gourmandine

Gourmandine (van Franse oorsprong) is een middenvroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is groot en langovaal, vlakogig, heeft een gele schil en tamelijk geel tot geel vruchtvlees. Ras van het type Charlotte, met een superieure kwaliteit en een excellente kookvastheid. Heeft een fijne volle smaak, geschikt als kookaardappel, voor de oven en in salades. Is een goede bewaaraardappel.

I

Imola

Imola is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal, zeer mooi gevormd, vlakogig, heeft een lichtgele schil en wit vruchtvlees.

Impala

Impala is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, zeer mooi gevormd, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

J

Jade

Jade is een vroege, redelijk vastkokende variëteit met goede smaak. De aardappel is langovaal, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Jaerla

Jaerla is een vroege tot zeer vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal, zeer mooi gevormd, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Junior

Junior is een zeer vroege, vrij vastkokend ras. De aardappel is langovaal, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Het is een primeuraardappel voor bioteelt, geschikt voor koken, bakken en frieten. Is geen bewaaraardappel.

K

Kastelli

Kastelli is een middenvroege tot middenlate, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Kennebec

Kennebec is een middenvroege tot middenlate, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is zeer groot tot groot en ovaal tot rondovaal, middendiepogig, heeft een lichtgele schil en wit vruchtvlees. Geschikt voor friet en chips.

Kondor

Kondor is een middenvroege tot middenlate, redelijk vastkokende varieteit. De aardappel is zeer groot en langovaal, middendiepogig, heeft een rode schil en licht geel vruchtvlees.

L

Lady Felica

Lady Felica is een middenvroeg, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is middengroot en ovaal, vlakogig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees, dat vrij zuiver van kleur is. Combineert een opvallend fraaie vleeskleur met een zeer goede smaak en een prima kookkwaliteit.

M

Madeleine

Madeleine is een vroege, redelijk vastkokende varieteit. De aardappel is rondovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees.

Manitou

Manitou is een middenlate, redelijk vastkokende varieteit. De aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft een rode schil en licht geel vruchtvlees.

Marabel

Marabel is een middenvroege, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is langovaal, heeft een gele schil en tamelijk geel vruchtvlees. De smaak is aangenaam en zacht een zijn matig geschikt om te bewaren.

Maranca

Maranca is een middenlate, redelijk vastkokende varieteit. De aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Marfona

Marfona is een middenvroege tot middenlate, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is vaak zeer groot en rondovaal en redelijk uniform van vorm, tamelijk vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Margarita

Margarita is een middenlate, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot tot zeer groot en ovaal, tamelijk vlakogig, heeft een rode schil en lichtgeel vruchtvlees.

Maris Bard

Maris Bard is een middenvroege, redelijk vastkokende varieteit. De aardappel is middelgroot en rondovaal tot ovaal, tamelijk vlakogig, heeft een gele schil en wit vruchtvlees. Geschikt voor verse consumptie, frieten en salade.

Marosso

Marosso is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is rondovaal en redelijk uniform van vorm, vlakogig, heeft een rode schil en geel vruchtvlees.

Melody

Melody is een middenvroege tot middenlate, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is groot en ovaal, heeft een gele schil en tamelijk geel vruchtvlees. Zeer regelmatige en vlakogige knollen, leent zich uitstekend voor de gewassen tafelaardappelmarkt en grillmarkt, goede kookeigenschappen. Vertoont geen verkleuring na het koken en heeft een volle smaak en een goede structuur, lange bewaartijd.

Metro

Metro is een middenlate, redelijk vastkokende varieteit. De aardappel is groot en langovaal, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Geschikt voor verse consumptie en frieten.

Milva

Milva is een late, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is ovaal en redelijk uniform van vorm, vlakogig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees.

Miranda

Miranda is een vroege tot middenvroege, bloemige variëteit. De aardappel is groot en langovaal, vlakogig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Geschikt voor friet.

Monaco

Monaco is een vroege, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is langovaal en redelijk uniform van vorm, zeer vlakogig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees.

Monalisa

Monalisa is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is middelgroot en langovaal tot ovaal, vlakogig, heeft een heldere gele gladde schil en lichtgeel vruchtvlees en zuiver van kleur.

Monika

Monika is een vroege tot middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, vrij vlakogig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Zeer robuuste, homogene aardappel met prachtige gladde schil en perfecte gele vleeskleur.

O

Opperdoezer Ronde

Opperdoezer Ronde is een vroege, zeer vastkokende variëteit met een hele eigen specifieke smaak. Deze aardappel is rond, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Deze aardappels komen altijd uit het Noord-Hollandse plaatsje Opperdoes! (beschermd ras). De telers in Opperdoes rooien hun aardappelen nog op de ambachtelijke manier: met de hand. Voor eind september zijn alle Opperdoezer Rondes uit de grond, waarna zij via de veiling hun weg vinden naar de supermarkten. Geen gemakkelijk schilaardappel, omdat ook de opperdoes zeer diepe ogen (pitten) heeft. Maar echt een aardappel voor het ultieme aardappel belevingsmoment. Is goed van smaak, kleur en geur. Puur natuur en overheerlijk! Beschikbaar van juli tot aug.

P

Picasso

Picasso is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is ovaal, vlakogig, heeft een tweekleurige schil en licht geel vruchtvlees.

Primura

Primura is een zeer vroege tot vroege, redelijk vastkokende varieteit. De aardappel is zeer groot tot groot en ovaal, vlakogig, heeft een gele schil en bleekgeel vruchtvlees.

Provento

Provento is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is rondovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en licht geel vruchtvlees.

R

Red Scarlet

Red Scarlet is een vroeg tot middenvroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is groot, vlakogig, heeft een rode matig-ruwe schil en tamelijk geel vruchtvlees.

Resy

Resy is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en ovaal, vlakogig, heeft een gele schil en bleekgeel vruchtvlees.

Riviera

Riviera is een zeer vroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is rondovaal, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Roko

Roko is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is rondovaal, vlakogig, heeft een rode schil en wit vruchtvlees.

Romano

Romano is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is middengroot en rondovaal, middendiepogig, heeft een rode schil, soms licht verruwd en crèmekleurig vruchtvlees. De aardappel is zeer goed bewaarbaar.

Romie

Romie is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal, vlakogig, heeft een gele schil, geel vruchtvlees.

Rosagold

Rosagold is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is rond tot ovaal, vlakogig, heeft rode schil en geel vruchtvlees.

Roxy

Roxy is een middenvroege, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is rond tot langovaal, vlakogig, heeft gele schil en geel vruchtvlees.

Rudolph

Rudolph is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is rond tot ovaal, vlakogig, heeft rode schil en wit vruchtvlees.

S

Safari

Safari is een middenlaat tot late, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal tot rondovaal, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Saviola

Saviola is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft gele schil en geel vruchtvlees.

Simone

Simone is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is langwerpig, heeft een gele schil en donkergeel vruchtvlees.

Sirtema

Sirtema is een vroeg, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is groot en ovaal, tamelijk vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Soprano

Soprano is een vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is langwerpig en langovaal, heeft een lichtgele schil en geel vruchtvlees.

Spunta

Spunta is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en langwerpig, enigszins niervormig, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Geschikt voor verse consumptie,er is zelden kookverkleuring.

Steffi

Steffi is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en ovaal, vlakogig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Is een zeer smakelijke consumptieaardappel.

T

Tebina

Tebina is een late, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en langovaal, vlakogig, heeft een gele schil en bleekgeel vruchtvlees. Geschikt voor o.a. friet.

Tiamo

Tiamo is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal, heeft een rode schil en lichtgeel vruchtvlees. Rode aardappel met een mooie gladde schil en met een uitstekende consumptie kwaliteit. Is daardoor zeer geliefd op vroege roodschillige markten..

Timate

Timate is een vroege tot middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en ovaal tot langovaal, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Zuiver van kleur en een goede smaak.

Toluca

Toluca is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit met een goede smaak. De aardappel is rond tot ovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

U

Ukama

Ukama is een vroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is groot en langovaal, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Geschikt als kook- of frietaardappel.

V

Victoria

Victoria is een middenvroege tot middenlate, vrij vastkokende aardappel. De aardappel is groot en ovaal tot langovaal, vlakogig, heeft een gele, wat ruwe schil en tamelijk geel vruchtvlees. De smaak is uitmuntend, is geschikt als kook- en frietaardappel en dit tot op het einde van het bewaarseizoen.

Vitelotte

Voor velen de koningin onder de aardappelsoorten! Vitelotte, Vitelotte Noir, négresse of Truffe de Chine (zwarte aardappel, synoniem: truffelaardappel) dankt zijn naam aan de gelijkenis met de zwarte truffel. Het is een zeer zeldzame en edele soort. De aardappelen onderscheiden zich qua uiterlijk en smaak. Het is een late, vrij vastkokend variëteit. De aardappel is langovaal en truffelvormig, zeer diepogig, heeft een donkerbruin tot diep blauwpaarse schil en diep blauwpaars vruchtvlees, welke lichter van kleur wordt na het koken. Deze kleur heeft hij te danken aan het hoge gehalte natuurlijke plantenkleurstof Anthocyan. Lijkt qua smaak sterk op een gewone aardappel, al heeft hij een iets gronderige nasmaak. Kook de aardappel in de schil en pel hem daarna. Decoratief bij wildgerechten, gebakken of in de schil. Chips of puree geeft ook een extra dimensie aan uw gerecht. Beschikbaar van oktober tot april.

Volare

Volare is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is rondovaal, vlakogig, heeft een gele schil en wit vruchtvlees.

Z

Zafira

Zafira is een middenlate, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en licht geel vruchtvlees.

Copyright “KOOKRECEPTEN”

2 gedachten over “Vrij Vastkokende Aardappelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.