Extra Bloemige, Melige, Loskokende Aardappelen

“Extra Bloemige, Melige, Loskokende Aardappelen„

Extra bloemige aardappelen, extra melige aardappelen, extra loskokende aardappelen bevatten veel droge massa, veel zetmeel (vandaar melige aardappelen) en weinig water, ze zijn niet erg vast en worden ook wel afkokers genoemd. Zij vallen tijdens het koken uit elkaar en zijn daarom heel geschikt voor soep, soufflé en puree/stamppot.

Bijkomende, extra, aanvullende informatie over ‘Extra bloemige aardappelen’ is steeds welkom. Mail naar: kookrecepten@outlook.com

A

Agata

Agata is een zeer vroege, vrij bloemige variëteit. Deze aardappel is groot en ovaal, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Geschikt als kookaardappel.

Aladin

Aladin is een middenlate, vrij bloemige variëteit. De aardappel is rondovaal, vrij onregelmatig, heeft een rode schil en crèmekleurig vruchtvlees.

Ambassador

Ambassador is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Ambiance

Ambiance is een vroege tot middenvroege, bloemige variëteit. De aardappel is rondovaal, regelmatige vorm, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Heeft een bijzonder lekkere smaak, zuiver van kleur.

B

Bellefleur

Bellefleur is een middenvroege, vrij bloemige variëteit. De aardappel is rondovaal, zeer regelmatig, heeft een rode schil en geel vruchtvlees.

C

Carolus

Carolus is een middenvroege, vrij bloemige variëteit. De aardappel is ovaal, heeft een tweekleurige schil en geel vruchtvlees.

D

Doré

Doré is een zeer vroege tot zeer bloemige variëteit. De aardappel is groot en ovaal tot rondovaal, zeer regelmatig van vorm, vlakogig, lichtbruine tot gele schil. De smaak en kleur zijn zeer goed. Wordt steeds bloemiger naarmate ze langer uit de grond zijn. Een gemakkelijke schilaardappel met ondiepe ogen (pitten). Beschikbaar van juni tot aug.

E

Eden

Eden is een middenlate, licht bloemige variëteit. De aardappel heeft een goede smaak, is niet geschikt voor frieten.

Eigenheimer

Eigenheimer is een vrij vroege, vrij bloemige variëteit. De aardappel is groot en ovaal, onregelmatig gevormd, middendiepogig, heeft een lichtgele schil, bij de top paars gekleurd en lichtgeel tot geel vruchtvlees. Een aardappel met de beste kwaliteit, een zeer goede smaak en zuiver van kleur, valt gemakkelijk uit elkaar. Uitstekend geschikt om een mooie en heerlijke puree/stamppot te maken. Verder geschikt voor koken, soufflé en soep. Vanwege de diepe ogen (pitten) geen gemakkelijke aardappel om te schillen. Voor de echte aardappelliefhebber, zelfs na meer dan een eeuw, een topper. Beschikbaar van jan tot april en van aug tot dec.

Estima

Estima is een middenvroege, vrij bloemige variëteit. De aardappel is ovaal, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Excellent

Excellent is een middenvroege, vrij bloemige variëteit. De aardappel is langovaal, regelmatig, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

I

Irene

Irene is een late tot zeer late, zeer bloemige variëteit: het typisch voorbeeld van een kruimige, bloemige aardappel, valt gemakkelijk uit elkaar. De aardappel is groot en rondovaal, tamelijk vlakogig, heeft een lichtrode tot rode schil en een lichtgeel vruchtvlees. Zeer goede smaak en geur en de kleur is heel mooi. geschikt voor koken, stamppot, puree, soufflé en soep. Beschikbaar van jan tot juni en van sep tot dec.

F

Flair

Flair is een vroege, vrij bloemige variëteit. De aardappel is rondovaal, regelmatig, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Fontane

Fontane is een middenlate, vrij bloemige variëteit. De aardappel is ovaal, regelmatig, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

M

Mustang

Mustang is een middenlate, vrij bloemige variëteit. De aardappel is rondovaal, vrij onregelmatig, vlakogig, heeft een rode schil en lichtgeel vruchtvlees.

P

Pekaro

Pekaro is een middenlate, vrij bloemige variëteit. De aardappel is ovaal, regelmatig, zeer vlakogig, heeft een rode schil en geel vruchtvlees.

R

Red Baron

Red Baron is een middenlate, vrij bloemige variëteit. De aardappel is rondovaal, regelmatig, zeer vlakogig, heeft een rode schil en geel vruchtvlees.

Resonant

Resonant is een vrij bloemige variëteit. De aardappel is vrij groot en rondovaal, vlakogig en heeft een lichtgele schil. Een goed tot zeer goede consumptie-aardappel, zuiver van kleur.

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.