Aardappelen – V

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

V

Victoria

Victoria is een middenvroege tot middenlate, vrij vastkokende aardappel. De aardappel is groot en ovaal tot langovaal, vlakogig, heeft een gele, wat ruwe schil en tamelijk geel vruchtvlees. De smaak is uitmuntend, is geschikt als kook- en frietaardappel en dit tot op het einde van het bewaarseizoen.

Vitelotte

Voor velen de koningin onder de aardappelsoorten! Vitelotte, Vitelotte Noir, négresse of Truffe de Chine (zwarte aardappel, synoniem: truffelaardappel) dankt zijn naam aan de gelijkenis met de zwarte truffel. Het is een zeer zeldzame en edele soort. De aardappelen onderscheiden zich qua uiterlijk en smaak. Het is een late, vrij vastkokend variëteit. De aardappel is langovaal en truffelvormig, zeer diepogig, heeft een donkerbruin tot diep blauwpaarse schil en diep blauwpaars vruchtvlees, welke lichter van kleur wordt na het koken. Deze kleur heeft hij te danken aan het hoge gehalte natuurlijke plantenkleurstof Anthocyan. Lijkt qua smaak sterk op een gewone aardappel, al heeft hij een iets gronderige nasmaak. Kook de aardappel in de schil en pel hem daarna. Decoratief bij wildgerechten, gebakken of in de schil. Chips of puree geeft ook een extra dimensie aan uw gerecht. Beschikbaar van oktober tot april.

Volare

Volare is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is rondovaal, vlakogig, heeft een gele schil en wit vruchtvlees.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.