Aardappelen – S

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

S

Safari

Safari is een middenlaat tot late, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal tot rondovaal, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Santé

Santé is een middenvroege tot middenlate, iets bloemige variëteit. De aardappel is groot, ovaal tot rondovaal met een vrij regelmatige vorm, tamelijk vlakogig, heeft een lichtgele schil en een tamelijk geel vruchtvlees. Een vrij goede consumptie-aardappel, vrij zuiver van kleur en tamelijk droog-krui­mig. Valt uit elkaar bij het koken. Geschikt voor alle bereidingen, zoals koken, friet, poffen, ovenschotels, stamppot en puree. Beschikbaar van jan tot mei en sep tot dec.

Saturna

Saturna is een middenvroege tot middenlate, bloemige variëteit. De aardappel is middengroot en rondovaal, tamelijk diepogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Zuiver van kleur en heeft een zeer goede bewaar eigenschap. Zeer geschikt voor de bereiding van chips.

Saviola

Saviola is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft gele schil en geel vruchtvlees.

Simone

Simone is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is langwerpig, heeft een gele schil en donkergeel vruchtvlees.

Sirtema

Sirtema is een vroeg, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is groot en ovaal, tamelijk vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Soprano

Soprano is een vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is langwerpig en langovaal, heeft een lichtgele schil en geel vruchtvlees.

Spartan

Spartan is een late, redelijk bloemige variëteit. Smaakvolle, witschillige aardappel. Is een goede bewaaraardappel.

Spunta

Spunta is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en langwerpig, enigszins niervormig, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Geschikt voor verse consumptie,er is zelden kookverkleuring.

Steffi

Steffi is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en ovaal, vlakogig, heeft een geel schil en geel vruchtvlees. Is een zeer smakelijke consumptieaardappel.

Sultana

Sultana is een vroege tot middenvroege, vastkokende variëteit. Deze aardappel is rondovaal tot ovaal, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.