Aardappelen – R

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

R

Raja

Raja is een middenlaat, iets bloemige variëteit. De aardappel is groot, rondovaal en uniform van vorm, tamelijk vlakogig, heeft een wat ruwe paarsrode schil en geel vruchtvlees. Deze aardappel (bioteelt) is een kook- en bakaardappel, ook geschikt voor frieten en chips.

Ramos

Ramos is een middenvroege tot middenlate, bloemige variëteit. De aardappel is groot en langovaal tot ovaal, heeft een gele schil en tamelijk geel vruchtvlees. Geschikt voor puree, kroketjes of frietjes.

Ratte, La

Culinair reeds lang een vaste waarde als delicatesseaardappel. Ratte (’t zijn net ratteruggetjes) of asperge-aardappel, het kleine broertje van Corn de Gatte, is een bijzondere Franse late, vastkokende variëteit. De aardappel is onregelmatig niervormig, middendiepogig, heeft een gladde wasachtige gele schil en wit stevig vruchtvlees. Het romige vruchtvlees heeft een heel aangenaam aroma en is vol van smaak. Schil de Ratte-aardappel best niet, daarmee behoudt hij zijn nootachtige smaak en romige textuur. Ideaal voor exclusieve salades, om in de schil te bereiden, in de oven met rozemarijn. Een ware lekkernij! Is te bewaren.

Red Baron

Red Baron is een middenlate, vrij bloemige variëteit. De aardappel is rondovaal, regelmatig, zeer vlakogig, heeft een rode schil en geel vruchtvlees.

Red Scarlet

Red Scarlet is een vroeg tot middenvroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is groot, vlakogig, heeft een rode matig-ruwe schil en tamelijk geel vruchtvlees.

Resonant

Resonant is een vrij bloemige variëteit. De aardappel is vrij groot en rondovaal, vlakogig en heeft een lichtgele schil. Een goed tot zeer goede consumptie-aardappel, zuiver van kleur.

Resy

Resy is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en ovaal, vlakogig, heeft een gele schil en bleekgeel vruchtvlees.

Riviera

Riviera is een zeer vroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is rondovaal, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Rode Pipo

Rode Pipo is een iets bloemige variëteit. De aardappel is groot en ovaal, vlakogig, heeft een rode schil en geel vruchtvlees. Een goede consumptie-aardappel, die neutraal van smaak en zuiver van kleur is.

Roko

Roko is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is rondovaal, vlakogig, heeft een rode schil en wit vruchtvlees.

Romano

Romano is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is middengroot en rondovaal, middendiepogig, heeft een rode schil, soms licht verruwd en crèmekleurig vruchtvlees. De aardappel is zeer goed bewaarbaar.

Romie

Romie is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal, vlakogig, heeft een gele schil, geel vruchtvlees.

Rosa

Rosa is een halflate tot late, vastkokende variëteit. Deze aardappel is tongvormig, heeft een rode schil en diepgeel vruchtvlees. Beschikbaar van augustus tot april. Geschikt voor salades, ragouts, om te stomen of te bakken. Het ideaal van de “echte patat smaak”: gebakken in de schil. Prima bewaaraardappel. Is ook gekend als “Ossetong”, “Plate de Florenville” of “Bec de Florenville”.

Rosabelle

Rosabelle is een vroege, vastkokende variëteit. Deze aardappel is middelgroot en langovaal, heeft een rode schil en geel vruchtvlees.

Rosagold

Rosagold is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is rond tot ovaal, vlakogig, heeft rode schil en geel vruchtvlees.

Roseval

De Roseval is afkomstig uit Frankrijk en wordt als een delicatesse beschouwd door de liefhebbers. Het is een vastkokende variëteit. De aardappel is langwerpig, zeer vlakogig, heeft een donkerrode/paarse schil en mooi diepgeel vruchtvlees. Het heeft een glazige structuur en eeen romige smaak. Een zeer smaakvolle aardappel die zich uitstekend leent voor een heerlijke koude aardappelsalade. Laat zich goed koken in de magnetron. Verder geschikt voor koken, bakken en frituren. Beschikbaar van augustus tot april.

Roxy

Roxy is een middenvroege, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is rond tot langovaal, vlakogig, heeft gele schil en geel vruchtvlees.

Rudolph

Rudolph is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is rond tot ovaal, vlakogig, heeft rode schil en wit vruchtvlees.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.