Aardappelen – P

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

P

Parel

Een bloemige variëteit met een specifieke eigen smaak. De aardappel is onregelmatig van vorm, rondovaal en breed en afgeplat bij het naveleinde. De schil is donkergeel en iets ruw. De parel is een echte zandaardappel en is eigenlijk heel goed vergelijkbaar met de Eigenheimer. De consumptiekwaliteit is goed tot zeer goed. De aardappel is vrij zuiver van kleur en de smaak is goed. Vanwege de diepe ogen (pitten) geen gemakkelijke schilaardappel. Voor de echte aardappelliefhebber een topper.

Pekaro

Pekaro is een middenlate, vrij bloemige variëteit. De aardappel is ovaal, regelmatig, zeer vlakogig, heeft een rode schil en geel vruchtvlees.

Pirol

Pirol is een middenvroege, bloemige variëteit. De aardappel is middelgroot en rondovaal, vlakogig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Geschikt voor chips.

Première

Première is een zeer vroege tot vroege, iets bloemige aardappel. Deze primeuraardappel is groot en rondovaal, tamelijk vlakogig, heeft een gele gladde schil en lichtgeel vruchtvlees. Is een smakelijke keukenaardappel, zeer geschikt voor de bereiding van frieten.

Primura

Primura is een zeer vroege tot vroege, redelijk vastkokende varieteit. De aardappel is zeer groot tot groot en ovaal, vlakogig, heeft een gele schil en bleekgeel vruchtvlees.

Prior

Prior is een vroege, vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, vlakogig, heeft een gele gladde schil en lichtgeel tot geel vruchtvlees. Bij vroeg rooien op kleigrond is de consumptiekwaliteit vrij goed, op lichtere gronden middelmatig. Vrij vast in de kook en vrij zuiver van kleur.

Provento

Provento is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is rondovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en licht geel vruchtvlees.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.