Aardappelen – F

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

F

Faluka

Faluka is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en crèmekleurig vruchtvlees.

Fambo

Fambo is een vroege, bloemige variëteit. De aardappel is ovaal, heeft een donkergele schil en geel vruchtvlees.

Felsina

Felsina is een halfvroege, bloemige variëteit. De aardappel is groot en ovaal, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Geschikt voor puree, kroketjes of frietjes.

Flair

Flair is een vroege, vrij bloemige variëteit. De aardappel is rondovaal, regelmatig, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Fontane

Fontane is een middenlate, vrij bloemige variëteit. De aardappel is ovaal, regelmatig, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Franceline

Franceline is een vroege, zeer vastkokende variëteit. Is ook gekend als de roodkleurige Charlotte, is langovaal, heeft een heldere, rode, zeer dunne en gladde schil en geel stevig vruchtvlees. De aardappel heeft een fijne textuur en een uitmuntende smaak. Verkrijgbaar van september tot april Ze zijn heel geschikt om te stomen, in de schil, in lauwe of koude salades en kunnen perfect in een heerlijke gratin verwerkt worden. Je hoeft de patatjes ook niet te schillen. Spoel ze gewoon goed af onder warm water. Als je ze na het koken in schijfjes snijdt en vervolgens bakt, krijgen ze een heerlijk krokant korstje.

Fresco

Fresco is een vroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is rondovaal en uniform van vorm, heeft een gele schil (schil is overwegend glad te noemen met een licht verruwing) en lichtgeel, stevig vruchtvlees. Een goede keukenaardappel die niet afkookt en zuiver van kleur blijft. Zeer geschikt voor frietbereidingen. Lang en goed houdbaar, dus ook voor bewaring geschikt.

Frieslander

De Frieslander is een hoog gewaardeerde aardappel bij de Nederlandse consument. Het is een zeer vroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is groot en ovaal, tamelijk vlakogig, heeft een iets ruwe gele schil en tamelijk geel vruchtvlees. Geschikt om te koken, te bakken, ovenschotels, poffen, stamppot, puree en als frietaardappel. Een gemakkelijke schilaardappel vanwege de ondiepe ogen (pitten). Een topper vanwege de goede kwaliteit/prijs verhouding met een goede smaak. Beschikbaar van juni tot sep.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.