Aardappelen – D

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

D

Dalida

Dalida is een middenvroeg, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal en zeer regelmatig, heeft een helder rode schil en lichtgeel tot geel vruchtvlees.

Denise

Denise is een middenvroege, vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal en zeer regelmatig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Geschikt als tafelaardappel, grillaardappel en verwerking in salades.

Désirée

Désirée is een middelvroege tot middenlate, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is groot en langovaal en ovaal, vlakogig, heeft een rode gladde schil, lichtgeel vruchtvlees met een neutrale smaak. Geschikt voor alle bereidingen, maar zeker voor frieten.

Diamant

Diamant is een middenlate, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en ovaal, tamelijk vlakogig, heeft een gele schil en overwegend ruw, geel vruchtvlees met een neutrale smaak.

Dido

Dido is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. Deze aardappel is groot en langovaal, vlakogig, heeft een gele schil, crèmekleurig vruchtvlees Geschikt voor alle bereidingen, maar zeker voor frieten.

Ditta

Ditta is een middenvroege tot middenlate, vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Geschikt voor in salades. Zeer goed bewaarbaar.

Donald

Donald is een vroege, bloemige variëteit.De aardappel is groot en ovaal, heeft een lichtgele-gele schil en geel tot lichtgeel vruchtvlees. Ideaal voor alle bereidingen, waaronder friet, chips en puree.

Doré

Doré is een zeer vroege tot zeer bloemige variëteit. De aardappel is groot en ovaal tot rondovaal, zeer regelmatig van vorm, vlakogig, lichtbruine tot gele schil. De smaak en kleur zijn zeer goed. Wordt steeds bloemiger naarmate ze langer uit de grond zijn. Een gemakkelijke schilaardappel met ondiepe ogen (pitten). Beschikbaar van juni tot aug.

Draga

Draga is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en rondovaal, middendiepogig, heeft een lichtgele schil en roomkleurig vruchtvlees. Geschikt voor koken, bakken, puree enz… een veelzijdige aardappel.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.