Aardappelen – C

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

C

Caesar

Caesar is een middenlate, bloemige variëteit. De aardappel is groot en langovaal, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Geschikt voor puree, kroketjes of frietjes.

Cardinal

Cardinal is een middenlate, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is groot en rondovaal, tamelijk vlakogig, heeft een rode schil en crèmekleurig vruchtvlees.

Casablanca

Casablanca is een vroege melig kokende variëteit. De aardappel is middelgroot en rondovaal, vlakogig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Geschikt voor frietbereidingen.

Cerisa

Cerisa is een vroege, vastkokende variëteit. De aardappel is langwerpig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees.

Challenger

Challenger is een hafllate, lichtbloemige variëteit. Deze aardappel is groot en ovaal tot langovaal, heeft een gele schil en tamelijk geel vruchtvlees. Kan zowel vers als bewaaraardappel gebruikt worden, ook geschikt voor friet.

Cicero

Cicero is een halfvroege-late, bloemige variëteit. De aardappel is ovaal, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Geschikt voor puree, kroketjes en frietjes.

Cilena

Cilena is een vroege, vastkokende variëteit. Deze aardappel is middelgroot en lang, matig vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Charlotte

charlotte-aardappelCharlotte is een halfvroeg-halflaat, zeer vastkokende variëteit. Charlotte wordt de moderne Roseval genoemd. De aardappel is middelgroot en langovaal tot ovaal, heeft een gele dunne gladde schil en geel stevig vruchtvlees. Heeft een hoog zetmeelgehalte en een fijne volle smaak. Bij het koken worden de aardappelen niet melig. Is een echt delicatesseras met zéér goede bakeigenschappen. Is ook zeer geschikt voor in salades, in ragouts en om te stomen. Deze aardappel blijft ook heel vast na het koken ervan. Passen perfect bij vis- en eiergerechten. Is een matige bewaaraardappel. Is verkrijgbaar van september tot april.

Cherie

Cherie is een vastkokende variëteit. De aardappel is langwerpig, zeer vlakogig, heeft een roze schil en geel vruchtvlees. Is prima van smaak.

Cleopatra

Cleopatra is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is zeer groot tot groot, en ovaal, vlakogig, heeft een licht rose tot rode schil, lichtgeel vruchtvlees met een stevige structuur.

Corne de Gatte

Neusje van de zalm voor de echte fijnproever. Corne de gatte, letterlijk vertaald “geitenhoorn”, is een late, vastkokende variëteit. De aardappel is grillig gevormd, heeft een zalmroze schil, romig geel stevig vruchtvlees. Is culinair zeer hoogstaand. Dit late ras is zeer smaakvol en voedzaam. De aardappel heeft een volle aardsmaak en de romige, zachte textuur is een streling voor de tong. Blijft vast na koken en bezit een door liefhebbers erg gewaardeerde notensmaak. Ideaal om in de schil te bereiden en zeer goed geschikt om te stomen ( ze zijn nogal moeilijk schilbaar door hun rare vorm). Beschikbaar van oktober tot april.

Corrida

Corrida is een middelvroeg tot middellate, vastkokende variëteit. Uitzonderlijk mooie rode aardappel. De aardappel is middelgroot, rondovaal tot ovaal, vlakogig, heeft een rode schil en geel vruchtvlees.

Cupido

Cupido is een vroege, vastkokende variëteit. Deze aardappel is ovaal, vlakogig, heeft een lichtgele schil en lichtgeel vruchtvlees.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.