Aardappelen – A

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A

Accent

Accent is een vroege, vastkokende variëteit. Deze aardappel is groot en ovaal tot rondovaal, tamelijk vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Is een zeer gewaardeerde consumptieaardappel met een fijne structuur, populair vanwege de goede smaak, zuiver van kleur en verkleurt niet na koken. Geschikt als tafelaardappel, in ovenschotels en salades. Beschikbaar van jan tot dec.

Accord

Accord is een vroege, bloemige variëteit. De aardappel is rondovaal, heeft een lichtgele schil en wit vruchtvlees. Goed smakende tafelaardappel.

Agata

Agata is een zeer vroege, vrij bloemige variëteit. Deze aardappel is groot en ovaal, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Geschikt als kookaardappel.

Agila

Agila is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en langovaal, vlakogig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees.

Agria

Agria is een middenvroeg-middenlaat, vrij vastkokend variëteit. De aardappel is groot tot zeer groot en langovaal, vlakogig, heeft een gele schil en helgeel vruchtvlees. Koken vrij vast en hebben een uitmuntende smaak. Voor bak- en frietbereiding meer dan voortreffelijk, als alternatief voor bintje.

Ajiba

Ajiba is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is rondovaal tot ovaal, tamelijk vlakogig, heeft een lichtgele schil en witgeel vruchtvlees.

Aktiva

Aktiva is een vroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, heeft een gladde gele schil. Goede consumptieaardappel, ook geschikt voor frietbereiding. Lange bewaarbaarheid.

Aladin

Aladin is een middenlate, vrij bloemige variëteit. De aardappel is rondovaal, vrij onregelmatig, heeft een rode schil en crèmekleurig vruchtvlees.

Alberta

Alberta is een middenvroege tot middenlate, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Hij is zuiver van kleur en heeft een uitstekende smaak.

Alegria

Alegria is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en langovaal, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Geschikt voor frietbereiding.

Alpha

Alpha is een late, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en rondovaal, tamelijk vlakogig, heeft een gele schil en licht geel vruchtvlees.

Altesse

Altesse is een middenvroege, zeer vastkokende variëteit. De aardappel is groot, langwerpig en langovaal, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Een vroege “Nicola”, met een betere vorm en kwaliteit. Is zuiver van kleur. Geschikt voor salades, in de schil, bij raclette of gewoon gebakken. Goed bewaarbaar.

Amandine

Amandine is een zeer vroeg, stevig vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, gelijkmatige vorm, vlakogig, heeft een gele schil en geel vast vruchtvlees. Is gemakkelijk te wassen, een fijne smaak en een hoge culinaire waarde. Een aromatische, ietwat zoete aardappel. Gestoomd met licht gezouten water behoudt hij zijn flinterdunne, gelige schil. De Amandine is een echte traktatie die niet veel meer nodig heeft om z’n eigen smaak goed naar voren te laten komen. Heeft een goede kookkwaliteit, is ook geschikt in salades. Is minder geschikt om te bakken en als frietaardappel is het volledig uit den boze. Op zijn best van juni tot oktober.

Amarin

Amarin is een vroeg tot middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal tot rondovaal, heeft een gele schil en crèmekleurig vruchtvlees. Goed bewaarbaar.

Ambassador

Ambassador is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Ambiance

Ambiance is een vroege tot middenvroege, bloemige variëteit. De aardappel is rondovaal, regelmatige vorm, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Heeft een bijzonder lekkere smaak, zuiver van kleur.

Ambition

Ambition is een middenlate, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Amorosa

Amorosa is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, vlakogig, heeft een rode schil en lichtgeel vruchtvlees.

Anaïs

Anaïs is een zeer vroege tot vroege, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is groot, rondovaal en zeer regelmatig, heeft een gele schil en geel vruchtvlees. Hij is zuiver van kleur en heeft een bijzonder goede smaak.

Anky

Anky is een vroeg, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is lang en langovaal en zeer regelmatig, heeft een gele gladde schil en lichtgeel tot geel vruchtvlees. Heeft uitzonderlijk goede bewaareigenschappen.

Annabelle

Annabelle is een vroege, vastkokende variëteit. De aardappel is lang en langovaal, heeft een gele gladde schil en lichtgeel vruchtvlees. Is excellent van smaak en uiterst geschikt voor salades.

Anosta

Anoste is een vroeg, vrij vastkokende variëteit. De aardappel is groot en rondovaal, heeft een gladde gele schil en lichtgeel vruchtvlees, dat vrij zuiver van kleur is. Geschikt voor alle bereidingen, maar voornamelijk friet en chips. Bewaart minder goed.

Aphrodite

Aphrodite is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Is een gewaardeerde vrij vastkokende consumptieaardappel met een goede, neutrale smaak, zuiver van kleur, verkleurt niet na het koken en heeft een zeer mooie schil.

Arielle

Arielle is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Arinda

Arinda is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Arizona

Arizona is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Armada

Armada is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is ovaal, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Arnova

Arnova is een middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees.

Arrow

Arrow is een vroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is langovaal, zeer vlakogig, heeft een gele schil en crèmekleurig vruchtvlees.

Artemis

Artemis is een vroege tot middenvroege, redelijk vastkokende variëteit. De aardappel is groot en langovaal, vlakogig, heeft een gele schil en lichtgeel vruchtvlees. Geschikt voor frietbereidingen.

Arturia

Arturia is een vroege tot middenvroege, vastkokende variëteit. De aardappel is middengroot en langovaal, heeft een dieprode schil en geel vruchtvlees.

Asterix

Asterix is een middenlaat, vrij vastkokende variëteit met een zuivere kleur. De aardappel is groot en langovaal, vlakogig, heeft een rode ruwe schil en geel vruchtvlees. Is zeer geschikt voor frieten.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.