National Day Calender

“Vandaag is het “Nationale Kalender Dag”„

Elke dag is de Nationale ‘Iets’ Dag. Deze Nationale Calender pagina is een super eenvoudige manier om alle Nationale (feest)Dagen bij te houden van het jaar (deze dagen komen elk jaar opnieuw).
Heb je vandaag twee verschillende kleuren schoenen aangetrokken? Nee? Het is namelijk 3 mei, oftewel Twee Verschillende Kleuren Schoenen Dag. Het is trouwens ook Nationale Chocoladevla Dag en Gehandicapte Huisdieren Dag. Morgen is het onder meer Star Wars dag, en zondag kun je in je blootje het gras maaien ter ere van de Internationale Dag van het Naakt Tuinieren.
De meeste van dit soort feestdagen gaan onopgemerkt aan ons voorbij, maar de kalender staat er propvol mee. Zeker in de Verenigde Staten zijn ze ontelbaar. Waarom bestaan al deze dagen en wie heeft ze verzonnen?
Van sommige dagen is de herkomst bekend: zo is de Internationale Dag van het Naakt Tuinieren een initiatief van naturistenorganisaties. De achtergrond van nationale onafhankelijkheidsvieringen en dagen als Bevrijdingsdag in Nederland spreekt voor zich. Maar van veel andere dagen is het minder duidelijk hoe ze zijn ontstaan.
Het zal niemand verbazen dat sommige feestdagen verzonnen zijn door bedrijven. Zo kwamen Amerikaanse snoepfabrikanten op de proppen met de Sweetest Day. Maar sommige ontstaan stomtoevallig. Zo is Internationale Praat als een Piraat Dag (19 september) het resultaat van een grap van een paar vrienden die viral ging.
Deze kalender houdt wel enkel de nationale “voeding en drank” dagen bij.

Hier vind je alle recepten of het nu cocktails, ontbijt, brunch, lunch, voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten of nagerechten zijn.

Januari

Februari

Maart

April

Mei

Juni

Juli

Augustus

September

Oktober

November

December


Pagina is nog in opbouw!

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”