Feel Good Food

Feel Good Food, Comfort Food, Slow Food, Mood Food, Good Food, Happy Food, Feel Good Mood, …: het zijn termen, uitdrukkingen, die relatief nieuw zijn voor onze taal en die we meer en meer tegen komen in boeken en magazines of op het internet.

Feel Good Food: een Nederlands vertaling is er momenteel niet, de letterlijke vertaling is ‘zich-goed-voelen eten’ (onder eten verstaat men een ingrediënt op zich of een volledig gerecht).

Wat is nu de definitie van ‘zich goed voelen eten’, en waarom ‘zich goed voelen eten’.

feel_good_food43Dat er een relatie bestaat tussen wat we eten en hoe we ons voelen of hoe we handelen werd lang geleden al bewezen. Wat we eten bepaalt voor een belangrijk deel hoe we ons voelen. Eten kan ervoor zorgen dat je s’morgens soepel op gang komt, s’middags alert blijft, s’avonds kunt relaxen en s’nachts goed slaapt.

Feel Good Food! Don’t Worry, Eat Happy„

feel-good-food43De juiste voeding kan dus wel degelijk het verschil maken: het kan je een energieboost geven, een fantastische teint, een slanker figuur, een prima humeur, een verhoogd concentratievermogen, een verbeterde immuniteit, een vertraging van het verouderingsproces, enz …
Voedsel kan je meer controle over je leven geven.
Met het ‘juiste’ food (voedsel) kom je vanzelf in de gewenste ‘mood’ (stemming)!
“Chocola bevat stoffen die een opwekkend en stimulerend effect hebben op het centrale zenuwstelsel en zorgen voor meer energie en een goed gevoel.”
Wat je eet heeft namelijk invloed op de chemische samenstelling van je hersenen en daardoor op hoe je je voelt. Een uitgebalanceerd dieet kan er voor zorgen dat je je lichaam en geest optimaal kan gebruiken.

Feel Good Food: Ethical Eating In Moral Minefield„

Dit heeft allemaal te maken met neurotransmitters, kleine chemische boodschappers die informatie overbrengen van de ene zenuwcel naar de andere. Voedsel manipuleert de productie van neurotransmitters en bepaald hoeveel er van welke neurotransmitter vrijkomt. En dat heeft weer gevolgen voor hoe je fysiek, mentaal en emotioneel voelt.
Eet je teveel of te weinig van bepaalde stoffen, dan raakt dat hele systeem van neurotransmitters van slag. Daardoor kan je depressief worden, of stemmingswisselingen krijgen, slaapproblemen of (vr)eetbuien.
De juiste voeding gemaakt met de juiste verantwoorde producten en op de juiste manier klaargemaakt is van belang voor een goede gezondheid en om slank en energiek te zijn en te blijven en hierdoor ga je je goed voelen, dat is het uitgangspunt van Feel Good Food

Feel Good Food: Wholefood For Happy, Healthy Living„

feel-good-food43Je goed voelen is dus hét recept voor een goede gezondheid, een optimale vitaliteit en bovendien een ideaal gewicht. Onder invloed van lichamelijke en/of geestelijke gezondheid proberen velen troost te vinden in allerlei zoete tussendoortjes en vettige hapjes. Dit kan je ook een goed voelen geven, maar je ‘goed gevoel’ na ongezond eten duurt spijtig genoeg niet lang.

Feel Good Food Affect Your Health And Mood„

feel-good_food43Als jij je gezondheid, vitaliteit en voorgoed een slanke lijn terug wilt dan is Feel Good Food je op het lijf geschreven: de hemel op je bord.
Feel Good Food kan een oplossing bieden voor veel complicaties met betrekking tot geestelijke en lichamelijke gezondheid of bij problemen die betrekking hebben tot eten.
Feel Good Food is een eet- en levenswijze, bedoeld voor iedereen die interesse heeft voor een gevarieerd seizoensgebonden energierijk gezonde verse voeding (zonder toevoegingen van additieven) en bovendien smakelijk. Verder wordt er ook waarde gehecht aan gezondheid, eerlijkheid, oprechtheid, diervriendelijkheid, biologisch, duurzaamheid en milieubewustzijn.

Wil je nog meer weten over Feel Good Food of ideeën op doen voor gerechten, zijn deze boeken zeker voor jou geschikt.

Feel Good Food: How To Eat Right To Feel Right?”

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.