Blind bakken

blinde_vullingBlind bakken is het voor- of gaarbakken van taartbodems met behulp van een ‘blinde’ vulling (ook wel nood- of steunvulling genoemd). Met deze vulling wordt een ‘nep’-vulling bedoeld, meestal bestaande uit droge bonen, kikkererwten, maïs, linzen, kersenpitten, rijst …, zolang het maar gewicht is. Hiermee wordt de taartbodem opgevuld als deze gebakken wordt. Blind bakken gebeurt alleen bij taarten waarvan de vulling anders eerder gaar zou zijn dan het deeg en bij taarten waarvan de vulling niet wordt meegebakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s