Braadpan

Braadpan -Slow cooker Demeyere43Een braadpan in een braadpan (ook wel sudderpan genoemd) kan een product – veelal vlees, gevogelte of wild – worden gebraden of worden dichtgeschroeid alvorens het wordt verder gebraden in de oven of op het fornuis. Om het vlees dicht te schroeien verhit men de braadpan tot een hoge temperatuur en gebruikt men boter of olie. Een braadpan is wijd en diep en hoort een dikke bodem te hebben, zodat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Een veel gebruikte braadpan is van geëmailleerd gietijzer gemaakt. Deze pan is wel veel zwaarder dan een van geëmailleerd plaatijzer, maar geeft over het algemeen een beter braadresultaat. Gietijzer is van oudsher een veel gebruikt materiaal voor het vervaardigen van kookgerei. Het is super warmtegeleidend, smaakneutraal, geschikt voor elke warmtebron (ook inductie) en vooral ook mooi.braadpan-43
Op de linkse afbeelding staat een braadpan van het merk Demeyere, serie ‘Apollo’. Stoofpotjes, suddergerechten, aanbraden van groenten en vlees, het bereiden van rijstpap, het smelten van chocolade… bijna alles kan in deze uiterst functionele conische sudderpan van Demeyere. Niet voor niets werken heel wat professionele chefs graag met deze pannen. Sudderen en traag garen op lage temperatuur zijn 2 kookmethodes die uiterst geschikt zijn in deze pan. Hiervoor is wel een deksel nodig, hetzij uit pyrex of roestvrij staal. Het pyrex-deksel met stalen knop wordt gebruikt om langzaam en traag te garen bij lage temperaturen en ook wel om te stomen. Het roestvrijstalen deksel is nóg idealer voor deze gezonde en energiebesparende kookmethode.
Op de rechtse afbeelding staat een braadpan van het merk ‘Le Creuset’: de stoofpan die onmisbaar is voor de bereiding van uw stoofschotels. Deksel met dezelfde dikte als de pan zelf, voor een gelijkmatige verdeling van de hitte. Speciaal ontworpen handvatten, voor een goede grip. Geëmailleerd op 790ºC, voor een langere levensduur. Zeer glad email, gemakkelijk af te wassen. Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.

Bestel een braadpan bij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.