Anti-aanbakpan

anti-aanbakpan43Belgen en Nederlanders zijn dol op pannen met een anti-aanbaklaag. Je zet de pan op het vuur, doe er wat olie of boter in en bakken maar. Nooit meer gedoe met plakkende aardappelen of roerei als je eigenlijk een omelet wilde: succes verzekerd voor de haastige huiskok. De antiaanbaklaag, voorkomt dat aanzetten en zorgt dat het voedsel van de pan glijdt.
De meest gekende en ook eerste generatie anti-aanbaklaag is Teflon. Teflon is een plasticsoort waarvan het smeltpunt op (slechts) 327°C ligt. Het nadeel van deze pan is dat de Teflon al gauw te heet wordt, met het gevolg dat de laag beschadigd raakt, zelfs als je werkt met houten of kunststoffen pollepels.GreenPan Stockholm pan43
De tweede generatie anti-aanbaklaag is Thermolon, welke pas begint te smelten bij 450°C, wat de pan stukken duurzamer maakt dan de oude teflonpan. Hij is ook vrij van het bestanddeel perfluoroctaanzuur (PFOA), dat bij de oude teflonpan in de vorm van gas vrijkomt en schadelijk is voor de gezondheid. Hoewel pannen met een teflonlaag bij juist gebruik goede en veilige pannen zijn, verdient het nieuwe Thermolon, vanwege zijn duurzaamheid en niet-giftige bestanddelen, toch de voorkeur. Ze zijn wel iets duurder in aanschaf. Voor producten die een bruine krokante korst moeten krijgen adviseren we nog altijd een gewone bakpan zonder anti-aanbaklaag, maar voor de tere producten zoals vis en flensjes is de anti-aanbakpan zeer geschikt.
Op de linkse afbeelding staat een anti-aanbakpan van Teflon. Op de rechtse afbeelding staat een anti-aanbakpan van Thermolon.

Bestel een anti-aanbakpan bij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.