Vleesmolen

vleesmolen43De gehaktmolen stond vroeger op de lijst die tot de keukeninventaris behoorde, tot hij uit de gratie raakte. Tegenwoordig is de ouderwetse gehaktmolen in trendy keukenwinkels te koop. En terecht, want de voordelen van het apparaat zijn talrijk. Men heeft de keuze uit handmolens en elektrische molens als het ietsje meer mag zijn (de prijs en de hoeveelheid vlees dat je wilt verwerken).vleesmolen-elektrisch43
Lang niet alle slagerijen en supermarkten verkopen gehakt van kip, kalkoen, lam of geit. Met een gehaktmolen kun je de soort(en) vlees die je voor een gerecht wilt gebruiken bij de slager uitkiezen en daar thuis gehakt van maken. Zo bepaal je zelf de kwaliteit en het vetgehalte van het vlees. Het mes van de gehaktmolen snijdt of hakt het vlees in kleine stukjes. Bij het maken van paté is een vleesmolen onontbeerlijk, maar het ook erg handig dat je er andere dingen mee kunt malen, zoals ui, paprika en andere groenten, verse kruiden en brood.
Een vleesmolen vervangen door een elektrische keukenmachine of foodprocessor is geen goed alternatief. Het mes van dat apparaat slaat namelijke het vlees kapot.

Bestel een vleesmolen bij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.