Knoflooksnijder

Knoflooksnijder -Genius43Alle goede eigenschappen van knoflook en het aroma komen het beste tot hun recht in gesneden vorm, met behoud van de sappen. Traditioneel wordt een knoflookteentje tussen duim en twee vingers met een scherp mes in kleine blokjes gesneden. Dit vraagt nogal wat behendigheid, en wordt vooral door professionele koks zo gedaan. De meeste liefhebbers vinden dit te moeilijk en je krijgt er ruikende vingers van.… Ook het fijnhakken van knoflook op een plankje vinden veel mensen omslachtig en lastig. Daarom gebruiken heel wat mensen een knoflookpers. Daarbij wordt de knoflook echter fijngedrukt in de gaatjes van de pers zodat er veel sap wegvloeit en ook lang niet alle knoflook gebruikt kan worden, om nog maar niet te spreken van de problemen met het schoonmaken van de pers.
Met een knoflooksnijder kunt u nu op een eenvoudige manier knoflook klaarmaken en gebruiken in de keuken of aan tafel, zonder ongewenste geur en zonder restjes of verspilling! En bij een barbecue kan iedereen kan zelf bepalen hoeveel knoflook er op zijn of haar portie gaat……
Op de afbeelding staat een knoflookmolen van ‘Genius®’. Bij deze knoflooksnijder draait u gewoon aan de handige knop – en de fijnste, kruidige blokjes (3 x 3 x 2 mm) belanden op uw gerecht. Vers gesneden ontplooien de vitale en de aromastoffen zich optimaal – en zelfs het laatste restje wordt nog gebruikt. Ook ideaal voor bijkruiden aan de tafel. Van gemakkelijk te reinigen kunststof en geschikt voor de vaatwasser. 3-delige set met praktisch schilmesje en een extra mes voor grotere blokjes. Leg de knoflookteentjes in de meegeleverde siliconenbuis en rol ze even op een vaste ondergrond heen en weer: de knoflookteentjes zijn al gepeld. Voor knoflookblokjes van ca. 6 x 6 x 4 mm grootte zet u gewoon het meegeleverde extra mes in. Reiniging onder stromend water.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.