Confituurbokaal

Confituurbokalen43Inmaak- of confituurbokalen met schroefdeksel om zelfgemaakte confituur, jam of gelei in te bewaren.
Vooraleer je deze bokalen kunt gebruiken, moet je ze eerst steriliseren!

  • Steriliseren is het opzettelijk doden van micro-organismen, zoals bacteriën, virussen, schimmels en sporen op of in allerlei materialen of stoffen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het houdbaar maken van voedsel en het vervaardigen van medisch materiaal of met instrumenten voor wetenschappelijk onderzoek. Het doel is onder andere voedselbederf of besmetting te voorkomen.

Je hoeft geen steriliseerketel of weckpot te hebben om te steriliseren. Je kunt je bokalen gewoon in een grote kookpot steriliseren.
Neem een grote kookpot en vul die met water, doe hier de bokalen en de deksels in en breng aan de kook. Laat ze een 20 à 30 tal minuten doorkoken.
Vis ze er vervolgens uit met een lange vork, lepel of vleestang: doe dit heel voorzichtig, want het is heel erg heet en je hebt je vingers zo verbrand.
Plaats de bokalen ondersteboven en de deksel normaal op een super propere keukenhanddoek om uit te lekken. Droog ze NIET af, anders zijn ze al niet meer steriel!!!
Dit al kan je best doen net voor je aan je confituur begint. Ze moeten altijd eerst gesteriliseerd zijn voor je de confituur in de bokalen kan doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.