Keukengerei – W

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

W

Wafelvork

wafelvork43Een wafelvork is een vork om wafels uit een wafelijzer te halen, zonder de vinger te verbranden.

Wijnglas

wijnglas43Een wijnglas is een drinkglas waaruit wijn wordt gedronken. Er bestaan glazen voor rode wijn en witte wijn. Zelfs per streek en per land kunnen wijnglazen verschillen. De wijnglazen hebben meestal een voetje, een steel en een kelk. De wand van een wijnglas is dun, waardoor de wijn goed tot zijn recht komt. Een rode wijnglas heeft een inhoud tussen de 350 en 450 ml en een witte wijnglas tussen 280 en 350 ml.

Whiskyglas

tumbler_glas43Glencairn-glas43Er zijn vele soorten Whisky glazen in de omloop, de 3 meest bekende Whisky glazen zijn: de tumbler, de Glencairn en het Tasting/nosing glas.
Tumbler is cilinder vormig glas, ideaal om Whisky met ijs te drinken, zeer prettig model om vast te houden.
De Glencairn glas is geschikt om mooie whisky’s te drinken (zonder ijs) en te ruiken.Tasting-nosing glas43
De Tasting/nosing glas (tulpglas) is het alom meest gewaardeerde glas om Whisky’s of Cognacs in te proeven. Voelt helaas fragiel en teer aan door het dunne glas op het “pootje”. Dit glas houdt de aroma’s vast en geeft ze een voor een vrij. Het glas is bij voorkeur gemaakt van kristal dat fijn en transparant is zodat je de kleur goed kunt zien.

Wok

wok43Een wok is een grote plaatstalen pan met bolle onderkant afkomstig uit de Oosterse keuken. De Chinese wok heeft een lange houten steel en de Indonesische en Indische wok (wadjan genoemd) heeft geen houten steel, maar twee handvatten. wadjan43Meestal gebruikt voor eenpansgerechten te roerbakken. Ook wordt de wok gebruikt om voedsel te stomen, te braden of te roken. Omdat plaatstaal nogal snel roest zijn er tegenwoordig ook wokken van roestvrij staal, gietijzer of aluminium met email of met anti-aanbaklaag.

Woklepel

Woklepel-Rösle43Een woklepel of wokspatel is een lepel speciaal gemaakt voor de vorm van de wok en ideaal voor het roerbakken en omscheppen tijdens het wokken: om tijdens het garen het gerecht deels op- en om te scheppen, door te roeren en vanuit het hete midden naar de schaalvormige wokkant te schuiven. Kan ook gebruikt worden voor het uitserveren.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.