Keukengerei – H

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

H

Haarzeef

Haarzeef- tamis43Een haarzeef, ook gekend als tamis, meel- of bloemzeef is een zeef met een zeer fijn draadwerk. De bedoeling is dat er niets van stukjes of brokjes (vaste bestanddelen) door kan. Dat alles wat door zo’n zeef komt vloeibaar of mousse is. De zeef heeft een dicht geweven maas die strak over een rond frame is gespannen. De frames zijn van hout, plastic of metaal en in allerlei diameters verkrijgbaar. De zeefbodems worden gemaakt van de nylon, zijde of metaal, en zijn meestal verwisselbaar. Afhankelijk van de maaswijdte, verwijdert de zeef klonten uit poeders en grove delen uit specerijen en granen. De best gekende haarzeef is hoogstwaarschijnlijk de bloemsuikerzeef of poedersuikerzeef.

Hakmes

Hakmes-G50-Global43Het hakmes wordt gekenmerkt door een grootbladig en zwaar lemmet waarmee je grote stukken vlees kunt verdelen en klein gebeente kunt hakken. Het blad kan je gebruiken om specerijen en kruiden in te kloppen.
Op de afbeelding staat een Chinees hakmes van Global dat geschikt is voor het fijntjes hakken van vlees, groenten of vis. Maar omdat het gehele lemmet vrij dun is kunt u met deze chopper ook prima snijden. Opgepast, dit is een mes en geen bijl! Zeker niet gebruiken voor het doorhakken van beenderen.

Highball Glas

Zie ‘Longdrinkglas’.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.