Cocktail Shaker

Een cocktail shaker is een apparaat dat wordt gebruikt om dranken (meestal alcoholische) te mixen en dit door te schudden. Men voegt ijs toe in de shaker om de drank sneller te laten koelen voor het opdienen. Een ‘shaken cocktail’ (geschudde cocktail) wordt gemaakt door de gewenste ingrediënten (meestal vruchtensappen, siropen, likeuren en ijsblokjes) in de cocktailshaker te doen. Dan krachtig schudden gedurende ongeveer 5 tot 10 seconden, afhankelijk van de mengbaarheid van de ingrediënten en de gewenste temperatuur.
Er zijn minstens drie soorten van cocktail shakers:

  • Boston shaker Rösle43BOSTON SHAKER: is een twee-delige Shaker bestaande uit een metalen onderkant (beker) en een glas of kunststof mengglas. Het mengglas en onderkant worden in elkaar gezet om te schudden of ze worden afzonderlijk gebruikt om te roeren of te mengen met een muddler (een lange stamper). Een aparte filter of barzeef (hier heeft men twee soorten: de Hawthorn-(veerzeef) en de Julep-zeef (zeeflepel)), is nodig voor dit type Shaker, indien crushed ijs wordt gebruikt. Als men niet beschikt over een dergelijke filter, kan men de twee bekers (die in elkaar zijn gezet om de drank te schudden) na het schudden en horizontaal houdend, onderaan lichtjes van elkaar scheiden, waardoor er een kleine spleet ontstaat en de drank langs deze weg in het glas loopt en dus gezeefd is. Zie bovenste afbeelding, merk Rösle.
  • Cobbler shaker Rösle43COBBLER SHAKER: en meest gekende is een drie-delige cocktailshaker die taps toeloopt heeft aan de boven- en onderkant met een ingebouwde zeef en een dop. De dop kan vaak worden gebruikt als een maat voor gedistilleerde dranken of andere vloeistoffen. Zie middelste afbeelding, merk Rösle.
  • FRENCH SHAKER: of Parisian Shaker is een twee-delige Shaker bestaande uit een metalen bodem (beker) en een metalen dop. Een filter is altijd vereist voor dit type Shaker, behoudens de scheiding bovenstaande methode. Zie onderste afbeelding, merk WMF.Parisian Shaker WMF43

Bestel een cocktailshaker bij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.