Keukenthermometer

Thermometers, ze worden op verschillende manieren in de keuken gebruikt en zijn eigenlijk onmisbaar in ieders kookdomein.
Over het algemeen worden er drie soorten thermometers gebruikt: een kernthermometer, een suikerthermometer en een koelkastthermometer. Alle drie hebben ze een verschillende werking en vooral ook ander doel.

 • Kernthermometer,  vleesthermometer of braadthermometer
  Deze soort gebruik je vooral voor het maken van grotere stukken vlees of gevogelte (zoals bijvoorbeeld een hele kip, kalkoen, beef wellington of rollade). vleesthermometerJe meet hiermee precies de temperatuur van de kern zodat je de garing nauwkeurig in de gaten kunt houden. Met deze thermometer controleer je dus eenvoudig of het bereidde vlees gaar is: steek de thermometer in het vlees en lees de temperatuur in de kern van het vlees af. Nooit meer rauw of veel te doorbakken vlees.
  Je hebt zowel analoge als digitale thermometers. Bij de meeste digitale thermometers kun je een wekkertje instellen, zodat je precies weet wanneer hij de gewenste temperatuur heeft bereikt. De analoge zijn natuurlijk een stuk goedkoper dan de digitale varianten, zeker die met een timer, maar daar krijg je wel een stuk meer gemak voor terug. Tevens kan je deze soort soms ook gebruiken voor het controleren van de temperatuur van je oven.
 • oventhermometerOventhermometer
  Een oventhermometer toont de exacte temperatuur in de oven. Handig want de juiste oventemperatuur is belangrijk voor het beste eindresultaat. Deze thermometers zijn thermometers die je meestal kunt neerzetten of ophangen in de oven.
 • Suikerthermometer
  suikerthermometerOok voor het betere patisseriewerk is een thermometer zeker niet overbodig. Denk hierbij aan de suikerthermometer die veel wordt gebruikt voor het maken van een siroop, karamel, fudge of het temperen van chocolade. Hierbij is het van groot belang dat de temperatuur zeer precies wordt aangegeven omdat een graadje meer of minder het uiteindelijke resultaat kan beïnvloeden.
 • Koelkastthermometer
  Dit soort thermometer zijn essentieel, het heeft zo’n beetje dezelfde reden als het controleren van de temperatuur in je oven, want geen koelkast is perfect. koelkastthermometer Deze thermometer is handig om de temperatuur in de koelkast te meten. Deze thermometer heeft meestal een handig bevestigingshaakje of je kunt ze gewoon neerzetten. Er zijn er zowel analoge als digitale varianten. Ze meten minimum tussen -50 en max +50°C. Dus kun je de meeste koelkastthermometers ook gebruiken voor je diepvriezer.

Verder heb je nog theethermometers, magnetronthermometers, wijnthermometers, cakethermometers, gourmet/fonduethermometer , frituurthermometers, babyvoeding thermometers …

Bestel een kern-, vlees-, oven-, suiker- of koelkastthermometer bij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.