Keukengerei – P

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

P

Paddenstoelenborstel

paddestoelenborstel43Paddenstoelenborstel is een zachte borstel die ontworpen is om gebruikt te worden voor het reinigen van paddestoelen en andere delicate fruit. Aangezien sommige groenten lijden onder wassen, kan deze borstel gebruikt worden voor het verwijderen van aangekoekte vuil en ander materiaal. De meeste paddestoelborstels zijn heel goedkoop, en zijn ongelooflijk nuttig in de keuken als hulpmiddel.

Paddenstoelenmes

paddenstoelenmes43Onmisbaar voor het plukken van paddenstoelen in het bos, maar ook handig om ze te reinigen en eventueel in stukken te verdelen.
Inklapbaar paddenstoelmes met een speciaal ontworpen gebogen bladvorm om een nauwkeurige snede te maken aan de uiteinde van de steel van paddenstoelen, waarmee u voorkomt dat het delicate mycelium (het netwerk van alle draden in de aarde) wordt verstoord. Met de getande rug, kunt u gemakkelijk het buitenste huidlaagje /waslaagje op de hoed van de paddenstoel verwijderen en vuil van de paddenstoel afschrapen. Je kunt de paddenstoelen ter plaatse schoon maken waardoor er zo weinig mogelijk zand tussen de oogst blijft zitten.

Paella pan

Zie ‘Paellera’.

Paellera

paellera43Paellera is een pan om onder andere paella in klaar te maken. Er zijn pannen in verschillende diameters en materialen. Zo zijn er grote (Ø 130cm) en kleine (Ø 30cm) paellapannen, geëmailleerde of inox pannen en al dan niet met een anti-aanbaklaag. Deze pannen zijn geschikt om paella en andere eenpansgerechten in te bereiden. Daarnaast maakt een gasbranders (zie onderaan), staander (zie onderaan), paellaschep, deksel en windscherm (beschermt de brander tegen wind om zo ook buiten te kunnen koken) het geheel compleet om degelijk paella te bereiden.

Paletmes

Zie ‘Glaceermes’.

Pannenkoekenmes

Zie ‘Glaceermes’.

Pannenkoekenpan

Pannenkoekenpan Demeyer43Voor het bakken van pannenkoeken is niet alleen goed beslag nodig, maar ook een speciale pan. Deze pan is laag en daardoor ideaal geschikt voor het maken van pannenkoeken. De lage, schuine rand maakt het keren van de pannenkoek erg gemakkelijk.pannenkoekenpan-GreenPan43
Op de linkse afbeelding hiernaast staat een pannenkoekenpan van Demeyere. Deze pan bakt tot aan de rand, en zijn zo gemaakt dat een anti-aanbaklaag echt niet meer nodig is. Wanneer de pan voldoende warm is, verlaagt u de warmtebron met 50% en feitelijk doet de pan dan de rest.
Op de rechtse afbeelding staat een anti-aanbak pannenkoekenpan van GreenPan.

Pannenlikker

Zie ‘Spatel’.

Parisienne-lepel

meloenbollepeltje-rösle43Een Parisienne-, pommes parisienne- of meloenbol-lepeltje/schep maakt perfecte Parijse aardappeltjes. Ook heel erg geschikt voor het maken van meloenbolletjes of het uithollen van tomaten, komkommers, pepers, enz …

Parmezaan Rasp

Microplane rasp43Parmezaan rasp is een klein gereedschap, waarmee fijne stukjes van Parmezaanse of andere harde kaas kan worden geraspt. Het bestaat uit een handvat en een metalen rasp, waarmee men langs de kaas raspt. Om dit gemakkelijk te maken zijn de ‘oogjes’ van de rasp vlijmscherp: opgepast met de vingers dus!
Op de linkse afbeelding is een ‘Microplane’ rasp te zien. Deze fabrikant is een absolute harde kaas molen rasp43specialist op het gebied van schaven en raspen. De bladen worden met behulp van lasertechniek gemaakt en dat levert een vlijmscherp product op dat elk karwei aan kan! Ook de hobbykok kan eigenlijk niet zonder meerdere raspen. Microplane heeft ze in elk geval te kust en te keur: voor harde kaas, zachte kaas, boter, chocolade, harde noten, knoflook, citrusvruchten, peper, kruiden, et cetera. Grof of fijn: Microplane heeft het.

Passe-vite

Roerzeef Rösle43Een passe-vite of roerzeef is een keukengerei om niet al te hard voedsel te kunnen malen, pureren of zeven. De roerzeef bestaat uit een komvormige rand, waarin aan de onderzijde een zeef is bevestigd. Aan de buitenzijde is een handvat geplaatst en in de kom is een draaiend mechanisme bevestigd, waarmee de inhoud van de kom tegen de zeef wordt gedrukt. Door aan de zwengel te draaien, perst men steeds een deel van de inhoud door de zeef. Er is vaak keuze uit meerdere schijven die variëren in grofheid. Met een roerzeef kan coulis, puree, appelmoes en dergelijke gemaakt worden of soepen gezeefd worden.

Passeerdoek

Zie ‘Etamine’.

Pastalepel

Pastalepel Rösle43Een pastalepel is een brede lepel om pasta probleemloos uit het kookwater, de kookpot of de schaal te scheppen. De openstaande tanden aan de pastalepel zorgen ervoor dat de pasta eraan blijft hangen en niet wegglijd.

Pastatang

pastatang43Een pastatang is roestvrijstalen tang, waarmee ook kleine porties gepakt kunnen worden. De pastatang drapeert pastasliertjes gemakkelijk op het bord.

Pollepel

Pollepel-Rösle43Een pollepel of soepopscheplepel of soep opdienlepel is een lepel waarmee soep uit de soeppan in de borden wordt geschept (wordt soms ook wel soeplepel genoemd). Bestaat uit een lange steel met aan de onderkant een komvorming deel, dat haaks op de steel gemonteerd is. Wordt vaak vervaardigd uit roestvrij staal, maar ook uit kunststof.

Punch Bowl – Punchkom

Punch-Bowl-Set43Grote kommen, meestal van zilver, keramiek, inox of glas, waarin een drank zoals punch of limonade wordt bereid of geserveerd. Vaak horen er een opscheplepel en een stel punchkoppen bij.

Puntzeef

Zie ‘Chinois’.

Pureestamper

Zie ‘Aardappelstamper’.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.