Cuban Coffee

“Sterke koffie op smaak gebracht met bruine rum„

Cubaanse koffie is sterke koffie op smaak gebracht met bruine rum.
Special coffees of speciale koffies zijn geen kopjes koffie gemaakt met een speciale koffiesoort (zoals Yrgacheffe, Blue Mountain of Maragogyp – vers gebrande gearomatiseerde koffie). Het zijn gewoon kopjes koffie, maar met een extraatje, een scheutje likeur (koffies met alcohol). En wat is er nu heerlijker dan een mooie avond of een diner af te sluiten met een speciale koffie? Of heb je eens zin in iets meer dan een gewoon bakje troost, dat we vaak genoeg drinken, kan je hier terecht voor de lekkerste warme dranken, maar mét alcohol! Maak daarom eens speciale koffies, ze zijn het zeker waard om uitgeprobeerd te worden!
Speciale koffies worden bereid met vers gezette koffie, gemengd met alcohol en suiker, en afgetopt met half-opgeklopte slagroom.

Klassiek │ Special Coffee │ 1 persoon │ Warm

Benodigdheden

  • Espresso – 1,5 dl (sterke koffie)
  • Bruine rum – 5 cl (tip 1)
  • Slagroom – 5 cl (half opgeklopt)
  • Cacaopoeder (optioneel)
Bereiding: /
Keukengerei
Steelpannetje;
Hittebestendig glas;
Eetlepel

Bereiding

  • Warm de rum op in en pannetje.
  • Vul een hittebestendig glas op met de sterke koffie en de opgewarmde likeur.
  • Giet voorzichtig met de bolle kant van een lepel de room bovenop de koffie (de room moet dus bovenop de koffie blijven liggen. Niet roeren!).

Serveren

  • Strooi eventueel wat cacaopoeder over de room en serveer.

Tips

  1. Rum is een gedistilleerde alcoholische sterke drank gemaakt van suikerriet bijproducten (zoals melasse) of rechtstreeks uit suikerrietsap, door een proces van fermentatie en distillatie. Het destillaat, een heldere vloeistof, wordt dan meestal gerijpt in eiken vaten. Ieder land heeft een eigen karakteristieke manier van distilleren, waardoor er een enorm aanbod bestaat van verschillende soorten rum. Over het algemeen zijn de flessen rum die in de winkel verkocht worden, vaak een mengsel van meerdere soorten rum. Ze worden gemengd om zo een constante kwaliteit van het desbetreffende merk te krijgen en zo ook een uniek product te verkrijgen. Men noemt deze rums “blends”. Rum kan puur of met ijs gedronken worden. Rum wordt ook veel gebruikt als ingrediënt in verschillende soorten koude of warme cocktails. Zie verder Rum

Ook interessant

coffee-glas43
Café Normand
mok-glas43
Café Francais
coffee-glas43
Café Liégeois
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.