Coney Dogs – We Love Food

“Wordt ook wel Coney Island Chili Dog genoemd„

Er bestaan duizenden versie van de Coney Dog, maar dit is een zeer nauwe replica van de beroemde “Coney Island” chili dog uit Michigan.

KlassiekLunch6 portiesUSA │ Warm

Benodigdheden

  • CONEY SAUS
  • Gele ui – 1
  • Knoflook – 2 teentjes
  • Rundergehakt – 500 gr (mager, 96%)
  • Olie – 1 el
  • Chilipoeder – 1 el
  • Komijnpoeder – 1 tl
  • Paprikapoeder – 1 tl
  • Oregano – 1 tl (gedroogd)
  • Tomatenpuree – 175 gr (geconcentreerd, uit blik)
  • Rundsbouillon – 2,5 dl (tip 1)
  • Mosterd, gele – 1 el (Amerikaanse)
  • Worcestershire saus – 1 el
  • Bruine suiker – 2 tl
  • Zwarte peper – 1/2 tl (versgemalen)
  • Zeezout – 1 tl
  • Cayennepeper (optioneel)
  • AFWERKING
  • Frankfurter worstjes – 6
  • Hotdogbroodjes – 6 (tip 2)
  • Mosterd, gele – 6 el (Amerikaanse)
  • Gele ui – 1 (tip 3)
Bereiding: /
Keukengerei
Bakpan; Stoomkoker; Broodmes

Voorbereidend werk

  • Pel de uien en snij ze middendoor op een snijplank (groen) met een groentemes. Snij de ui vervolgens in fijne snippers.
  • Pel de knoflookteentjes, verwijder eerst het groene midden en hak ze op een snijplank in fijne stukjes.

Bereiding

  • CHILISAUS
  • Verhit de olie in een bakpan en roer het rundergehakt erin.
  • Voeg de gehakte ui, knoflook en laat het koken.
  • Wanneer het vlees verandert van kleur en begint water vrij te geven, voeg je het chili-, paprika- en komijnpoeder toe. Meng en laat nog 3 minuten sudderen.
  • Giet de bouillon en tomatenpuree erin, en meng het goed met een garde.
  • Daarna meng je er de gele mosterd, Worcestershire saus en bruine suiker door. Kruid met peper en zout.
  • Laat het geheel gedurende 15 à 20 minuten sudderen of tot de gewenste dikte (eventueel indikken met een sausbinder).
  • Proef en breng eventueel verder op smaak met cayennepeper en zout. Houd de chili terzijde.
  • BROODJES EN WORSTJES
  • Stoom (kook of grill) de Frankfurters tot ze opgewarmd zijn (tip 4).
  • In dezelfde stoomkoker plaats je er de hotdogbroodjes (tip 5) in en stoom je ze voor een paar minuten.
  • Snij de hotdogbroodjes met een broodmes in de breedte bijna open (niet helemaal doorsnijden, zodat je het broodje kunt openen in een V).

Serveren

  • Plaats een frankfurter in het midden van het broodje, bedek het worstje met de chilisaus.
  • Besprenkel wat mosterd erover en garneer met fijngehakte ui.
  • Herhaal dit met de rest van de broodjes en geniet.

Tips

  1. Runderbouillon kan vervangen worden door kippenbouillon of water.
    • Bouillon en tomatenpuree kan ook vervangen worden door 4 dl passata.
  2. Zachte witte puntbroodjes of witte sandwiches.
  3. Je kunt gele of rode uien nemen of zelfs sjalotjes.
  4. Je kunt de worstjes ook in het midden snijden, maar niet helemaal doorsnijden (een V aanhouden). Deze stap is controversieel. Sommige haten dit concept. Maar het kan leuk zijn daar je het vlees kunt bruinen en gebruind vlees is altijd lekker. Op een bakplaat, in een bakpan, een grillpan of onder de grill, bak je de worstjes tot ze aan beide kanten beginnen te bruinen. Je kunt de worstjes ook in de magnetron opwarmen.
  5. Je kunt de broodjes ook grillen of in de magnetron opwarmen.

Drankadvies

  • /

InfoEdge

Meer info over
Coney Dogs (Wiki/En)
Historie van Coney Dog
De oorsprong van Coney Dog

Ook interessant


Hamburger

Mac & Cheese

Crispy Fried Chicken
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.