Pigs in a blanket – Knakworstjes in bladerdeeg

“Het klassieke hartige feesthapje. Wie kent ze niet?„

Pigs in a blanket is de Amerikaanse benaming voor knakworsten (pigs) gewikkeld in bladerdeeg (in a blanket). Niet alleen zijn ze supergemakkelijk te maken, maar ze smaken ook erg lekker en zijn altijd een grote hit op feesten en partijen. Deze knakworstjes in bladerdeeg zijn het ideale hapje om zelf te maken.
Daarnaast kun je ze zowel koud als warm serveren.

KlassiekSnackUSA │ WarmKoud

Benodigdheden

  • DEEG HAPJE
  • Knakworsten – een blik of bokaal (tip 1)
  • Bladerdeeg – een pakje (tip 2)
  • Ei – 1 (losgeklopt)
  • SPEK HAPJE
  • Knakworsten – een blik of bokaal (tip 3)
  • Ontbijtspeklapjes (gezouten of gerookt)
  • GARNITUUR
  • Curry- of tomatenketchup
  • Mosterd
Bereiding: /
Keukengerei
Keukenmes; Bakkwast; Bakplaat

Bereiding

  • DEEG HAPJE
  • Als je bevroren bladerdeegplakjes hebt, laat ze dan eerst ontdooien.
  • Hou de bladerdeegplakjes heel of snij ze in de helft, diagonaal, reepjes, croissantvorm of welke vorm je het worstje in wilt rollen/vouwen…
  • Haal de knakworstjes uit het blikje of bokaal en laat ze uitlekken.
  • Hou de knakworsten heel of snij ze in de gewenste grootte.
  • Leg op ieder plakje bladerdeeg een (stukje) knakworst (diagonaal of recht) en vouw ze dicht (tip 4).
    • Plak het bladerdeeg vast met een beetje water.
    • Het worstje moet volledig bedekt zijn, behalve aan de uiteindes waar het worstje best nog een stukje mag uitsteken.
  • Smeer met een kwastje de bovenkant van het bladerdeeg in met wat losgeklopt ei.
  • Leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier en schuif het in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Bak ze tot het bladerdeeg mooi bruin en gaar is, ongeveer 12 à 15 minuten.
    • Iets langer kan ook, afhankelijk van je oven.
  • Haal bakplaat uit de oven (vergeet de ovenwanten niet), laat 3 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster.
  • SPEK HAPJE
  • Veel mensen hebben gehoord van knakworstjes in bladerdeeg. Heerlijk! Maar ze zijn ook lekker om ze in ontbijtspek te rollen ipv deeg.
  • Haal de knakworstjes uit het blikje of bokaal en laat ze uitlekken.
  • Hou de knakworsten heel of snij ze in de gewenste grootte.
  • Wikkel een speklapje rond elke worst en zet vast met een prikker.
  • Leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier en schuif het in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Bak ze tot het spek goudbruin en knapperig is, ongeveer 15 à 20 minuten.
    • Iets langer kan ook, afhankelijk van de gekookte of verse worsten en je oven.
  • Haal bakplaat uit de oven (vergeet de ovenwanten niet), laat 3 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster.

Serveren

  • Serveer ‘Pigs in a blanket’ warm of koud met mosterd, curry- en/of tomatenketchup.

Tips

  1. Worsten:
    1. Je kunt zoveel stuks maken als je wilt. Per 10 (mini)worstjes heb je meestal 5 velletjes bladerdeeg nodig.
    2. Je kunt ook partyknakworsten nemen of Frankfurters, hotdogs, bockworsten, braadworsten, chipolataworsten …
  2. Je kunt de bladerdeegplakjes vervangen door een bladerdeegrol of een blik croissantdeeg. Ook erg lekker!
  3. Je kunt hier eender welke worstjes gebruiken en ze op grote snijden, maar je kunt evengoed kleinere worstjes nemen, zoals partyknaks of cocktailworstjes.
  4. Je kunt ook eerst een plakje smeltkaas rond de worstjes rollen, voordat je het bladerdeeg errond vouwt.

Drankadvies

  • /

Ook interessant


Onion Rings

Hamburger

Fried Chicken
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.