Sandwiches met melk

“Langwerpig lichtzoete broodje„

Een sandwich is de naam van een Belgisch bakkerijproduct. Het is een langwerpig lichtzoete broodje. Traditioneel worden deze gegeten bij het ontbijt op zondag samen met pistolets en koffiekoeken of tijdens koffietafels. Ze worden zoet of hartig belegd.
Dergelijke sandwiches worden gemaakt van een fijn gistdeeg aangevuld met melk en eieren en worden daarom ook wel melksandwiches genoemd.

KlassiekBrood4 personenBelgië │ Warm

Benodigdheden

  • Tarwebloem – 700 gr
  • Suiker – 100 gr
  • Eidooiers – 4 (losgeklopt)
  • Boter – 120 gr
  • Zout – 15 gr
  • Gist – 20 g (gedroogde – tip 1)
  • Lauwe melk – 300 ml
  • Eidooiers – 2
  • Water – 4 el
Bereiding: 1 uur
Keukengerei
Mengkom; Garde; Keukenhanddoek; Bakplaat; Bakkwast; Ovenwanten; Afkoelrooster

Bereiding

  • DEEG
  • Zeef de bloem in een grote mengkom en voeg de suiker, de eidooiers, de boter en het zout toe.
  • Doe de gist in de lauwe melk, laat oplossen en giet in de kom.
  • Meng tot een homogene massa (tip 2).
  • Bestuif het aanrecht met bloem.
  • Haal het mengsel uit de kom, leg het op het aanrecht en kneed het krachtig gedurende 7 à 8 minuten tot je een mooi glad en soepel deeg krijgt.
  • Leg het weer in de kom, dek af met een schone keukenhanddoek en laat 40 min rijzen op een warme tochtvrije plek.
  • Haal het deeg uit de kom, sla de lucht uit het deeg en rol het uit tot een lange worst.
  • Snij die in 10 gelijke stukjes en rol ze tot bolletjes.
  • Leg de bolletjes met de onderkant naar boven, dek af met plasticfolie en laat 10 minuten rusten.
  • Duw uit elk bolletje de lucht en maak ze dan iets platter, zodat ze de typische ovale vorm van sandwiches krijgen (het mogen ook bolletjes zijn natuurlijk).
  • Leg de sandwiches op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat ze, afgedekt met plasticfolie, 60 min rijzen.
  • Meng de eidooier met het water en borstel hiermee de bovenkant van de sandwiches in.
  • AFBAKKEN
  • Plaats de bakplaat in een op 220°C voorverwarmde oven en bak de sandwiches gedurende 9 min.
  • Haal uit de oven (ovenwanten!) en laat afkoelen op een afkoelrooster.

Tips

  1. Je kunt ook verse gist gebruiken (50 gr).
  2. Geef je sandwiches extra smaak en aroma door onder het deeg geraspte citroen- of sinaasappelzeste, stukjes chocolade of rozijnen te mengen.

Drankadvies

  • /

Ook interessant


Sodabrood

Maïsbroodje

Bagel
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s