Bucatini con Ton­no al­la Put­ta­nes­ca – Met Tonijn

“Con Amore gemaakt en dat proef je!„

Bucatini, (synoniemen: Foratini, Fidelini bucati, Fide bucate) een traditionele pastasoort, is vergelijkbaar met spaghetti: lange ronde pasta van harde tarwe met dezelfde lengte als spaghetti, maar ze zijn dikker en hol van binnen, zoals rietjes. De naam Bucatini komt uit “buco” wat in het Nederlands “gat, holte” betekend. In de streek van Napels worden ze ook Perciatelli genaamd.
Tonijn van Rio Mare, de echte smaak van Italië

KlassiekHoofdgerecht4 personen │ Warm

Benodigdheden

  • Tonijn met olijven en kappertjes – 160 gr (Rio Ma­re Ton­no al­la put­ta­nes­ca – tip 1)
  • Gezeefde tomaten – 700 gr
  • Knoflook – 2 teentjes
  • Olijfolie
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
  • Bucatini – 500 gr
Bereiding: /
Keukengerei
2 kookpotten;
Roerlepel

Voorbereidend werk

  • Pel en snipper de knoflook.

Bereiding

  • Doe de knoflook in een pot met gezeefde tomaten.
  • Zet de pot op het fornuis en laat het 1 uur sudderen op een zacht vuurtje.
  • Voeg, wanneer de saus voldoende ingedikt is, de tonijn toe en laat nog een kwartiertje verder sudderen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af in een vergiet.
  • Voeg, alvorens je de pasta mengt met de saus, nog een scheutje olijfolie aan de pasta toe.

Serveren

  • Serveer de pasta met de saus (tip 2).

Tips

  1. Rio Ma­re ‘Ton­no al­la put­ta­nes­ca’ tonijn is klaargemaakt met olijven en kappartjes. Vind je deze tonijn niet, dan kan je tonijn op olijfolie gebruiken en zelf wat zwarte olijven en kappertjes aan toevoegen. Maak het ook eens met Rio Ma­re tonno aglio, olio e pe­pe­ron­ci­no (klaargemaakte tonijn met olijfolie, knoflook en pepers).
  2. Je kunt er eventueel nog wat zwarte olijven aan toevoegen.

Drankadvies

  • /

Ook interessant


Pasta alla Norma

Bucatini All’Amatriciana

Tagliatelle Met Bospaddestoelen
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s