Griekse Lamsburger

“Bevat ingrediënten van een Griekse salade„

Het is een Griekse burger, omdat het ongeveer dezelfde ingrediënten bevat als een Griekse salade: feta, olijven, ui, tomaat en komkommer.
Deze Griekse burger laat de zomervakantie wat vroeger en als je wenst wat langer duren.

Lunch4 personenGriekenlandWarm

Benodigdheden

  • Lamsburger – 4 st (tip 1)
  • Rode wijnazijn
  • Olijfolie
  • Rode uien – 1 st
  • Tomaat – 1 st
  • Komkommer – 1/2 st
  • Feta – 200 gr
  • Pitabroodje – 4 st (tip 2)
  • Zwarte olijven – 8 st
  • Oregano – een paar takjes
  • Zwarte peper
  • Zeezout
Bereiding: /
Keukengerei
Mengkom; Barbecue of Grillpan; Broodmes

Voorbereidend werk

  • Pel de ui en snij ze vervolgens in flinterdunne plakjes (halve of hele ringen – grote dikke stukken rauwe ui smaken niet in een salade of op een burger).
  • Was de tomaat onder stromend water en snij ze in plakjes van ± 0,5 cm dik.
  • Was de komkommer onder stromend water en snij ze vervolgens in dunne rondjes met een mandoline of op een snijplank met een groentemes.
  • Ontpit de olijven met een ontpitter en snij ze vervolgens in tweeën.
  • Snij de feta in dunne plakjes.

Bereiding

  • Meng in een kom de rode wijnazijn met de olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Laat de uiringen er 15 minuten in marineren.
  • Grill de burgers op de barbecue of op een grillpan.
  • Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden en besprenkel de binnenkant met een beetje olijfolie. Grill ze heel kort op de barbecue of in de grillpan.
  • Beleg de onderste helften met de plakjes olijven, tomaat en komkommer, een lamsburger en een paar dunne plakjes feta.
  • Leg hier bovenop de gemarineerde ui (tip 3) en werk af met een paar blaadjes oregano.

Serveren

  • Sluit de broodjes en dien op.

Tips

  1. Je kunt de lamsburger kant-en-klaar kopen of ze zelf maken: doe 600 gr gehakt met een kleine ei in een kom en prak door elkaar met een vork. Voeg er 15 gr paneermeel aan toe en meng tot een sappig en goed bewerkbaar mengsel (je kunt er eventueel nog wat knoflook en/of munt aan toevoegen). Vorm 4 burgers met je handen.
  2. Je kunt ook een Turks brood nemen en deze in iets grotere stukken snijden dan de lamsburger zelf.
  3. Je kunt er eventueel nog wat zelfgemaakte tzatziki opscheppen.

Drankadvies

  • Griekenland, rood

Ook interessant


Chickenburger

Hamburger

Vlaamse Hamburger
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s