Granola met Amandelnoten, Frambozen en Yoghurt

“Een mengsel van gezoet en geroosterde havermout„

Granola is een mengsel van gezoet en geroosterde havermout met zaden en pitten. Met wat yoghurt en fruit is het een lekker en gezond superontbijt.
Amerikanen zijn verzot op zo’n geroosterde ontbijtmix van havermout, noten, pitten, zaden en wat zoetigheid. En geef ze eens ongelijk, want zoveel crunch combineert perfect met frisse yoghurt, vers fruit en zelfs wat chocolade.
Je hebt met deze hoeveelheden ongeveer een volledige pot granola in jouw voorraad kast staan. Makkelijk voor een drukke ochtend. Het mooie is dat het niet alleen waanzinnig lekker is, het is vooral ook nog eens heel gezond door toevoegingen van noten, pitten en zaden. Hierdoor vult het ook goed en heb je eigenlijk de hele ochtend geen honger meer. Het recept is echt zo gemaakt.

KlassiekOntbijt4 personenUSA │ Warm

Benodigdheden

  • GRANOLA
  • Amandelnoten – 100 gr
  • Geraspte kokos – 60 gr
  • Pijnboompitten – 60 gr (tip 1)
  • Sesamzaad – 60 gr
  • Maanzaad – 60 gr
  • Havermout – 300 gr
  • Zonnebloemolie – 6 el (tip 2)
  • Esdoornsiroop – 3 el
  • Bruine basterdsuiker – 6 el
  • SUPERONTBIJT
  • Bosbessen – 100 gr
  • Frambozen – 150 gr
  • Donkere chocolade (fijngehakt – optioneel)
  • Griekse yoghurt – 600 gr
Bereiding: /
Keukengerei
Groentemes; Snijplank (groen); Bakpapier of Siliconen bakmatje; Bakplaat; Vork of deegroller; Glazen bokaal

Bereiding

  • GRANOLA
  • Hak de amandelnoten grof.
  • Meng ze met de geraspte kokos, pijnboompitten, sesamzaadjes, maanzaad en havermout.
  • Meng de olie, siroop en suiker en roer het door de noten-zadenmengeling.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconen matje in.
  • Verdeel de granola dun over de bakplaat en bak het in ongeveer 30 minuten krokant in een op 170°C voorverwarmde oven.
    • Schep elke 10 min om.
  • Neem de granola uit de oven en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen.
  • Maak los met een vork, rol er met een deegroller over of gebruik je handen.
  • Bewaar de granola in een afgesloten glazen bokaal.
    • Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren.

Superontbijt

  • Serveer 1/3 van de krokante granola met de yoghurt, bosbessen en frambozen (tip 3) en eventueel fijngehakte donkere chocolade.

Tips

  1. Vervang pijnboompitten eens door gepelde pompoenpitten .
  2. Vervang de esdoornsiroop eens door honing en de zonnebloemolie door kokosolie.
  3. Het vers fruit kan aangevuld worden door rozijnen, gedroogde abrikozen of andere gedroogde vruchten.

Drankadvies

  • /

InfoEdge

Meer info over
Granola (Wiki/NlWiki/En)

Ook interessant


Yoghurt Met Vruchten En Honing

Putupap

Brokkenpap
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s