Corn Dogs – When Fun Meats Food

“Absolute Amerikaanse klassieker deze hotdog in een maismeeljasje!„

Het originele recept zou uit 1929 stemmen en kwam uit Texas, waarschijnlijk van een worstmaker van Duitse origine. In de patentaanvraag van destijds staat:
“I have discovered that wieners,, when impaled on sticks and dipped in batter, which includes in its ingredients a self rising flour, and then deep fried in a vegetable oil at a temperature of about 390°F., the resultant food product on a stick for a handle is a clean, wholesome and tasty refreshment.”
Maar ook andere Amerikanen claimden de corn dog bedacht te hebben, zoals Carl en Neil Fletcher die hun “Corny Dogs” op de Texas State Fair tussen 1938 and 1942 verkochten.
Ook aan de andere kant van Amerika werden worstjes aan een prikker gestoken: Dave Barham opende het eerste filiaal van Hot Dog on a Stick aan Muscle Beach in Santa Monica, Californië in 1946.
Zelf corndogs (tip 1) maken is absoluut niet moeilijk. Je hebt alleen (knak)worstjes en een beslag van bloem, maïsmeel, bakpoeder, eieren en (karne)melk nodig. En natuurlijk lollystokjes en olie om in te frituren.
De “National Corndog Day” is in de USA op 17 maart.

KlassiekSnack8 corndogsUSA │ Warm

Benodigdheden

  • Gele maïsmeel – 125 gr
  • Tarwebloem – 175 gr
  • Bakpoeder – 2 tl
  • Witte suiker – 2 el
  • Ei – 1 L
  • Melk – 2 dl (of karnemelk)
  • Knackworstjes – 8 st (lange – tip 2)
  • Zwarte peper – 1/4 tl (versgemalen)
  • Zeezout – 1/2 tl
  • Satéprikkers – 8 st
  • Plantaardige olie (om in te frituren)
Bereiding: 20 m
Keukengerei
Mengkommen; Keukenpapier;
Frituurpan of Diepe pan met Keukenthermometer

Bereiding

  • Meng de bloem, maismeel, suiker, bakpoeder en zout in een middelgrote kom door elkaar.
  • Klop de eieren in de melk los.
  • Voeg het losgeklopt eimengsel toe en meng alles tot een glad en luchtig beslag (het moet een dik beslag zijn – tip 3).
  • Giet het beslag in een maatbeker of hoog glas (de beker/glas moet langer zijn dan de worst).
  • Verwarm de frituurpan (of plantaardige olie in een pan met dikke bodem) tot 180°C.
  • Dep de knakworsten droog en prik ze overlangs aan een pen (dus in de lengte van de worst).
    • Houd een paar centimeter vrij om het stokje te kunnen vast pakken.
  • Wentel de worsten door de bloem en klop het overtollige bloem eraf.
  • Doop ze in het beslag en zorg dat ze volledig en dik bedekt zijn.
  • Laat het overtollige beslag eraf druipen.
  • Houd de corndog aan het stokje vast terwijl je het worstje met het beslag voorzichtig onderdompelt in de hete olie. Laat het stokje los van zodra het beslag enigszins is gestold
  • Frituur de worstjes totdat ze goudbruin zijn in ongeveer 4 a 5 minuten.
    • Frituur maximum 2 à 3 corndogs tegelijk in de frituurolie.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveren

  • Meteen opdienen op de prikkers of in hotdogbroodjes.
  • Serveer met mosterd, ketchup, mayonaise, cocktailsaus …

Tips

  1. Het wordt zowel “corn dog” als “corndog” gespeld.
  2. Als je verse worsten gebruikt, doe je ze in een pan met water en kook ze 10 minuten tot ze gaar zijn.
  3. Het beslag is zeker voor 15 à 20 corn dogs. De beide zijn oké.

Drankadvies

  • /

InfoEdge

Meer info over
Corn dog (Wiki/En)

Ook interessant


Worstenbroodje

Chickenburger

Coxinha
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s